Samo im dajete da igraju: Marjanović starter, Pokuševski rekorder (VIDEO)

28.03.2021

06:36

0

Autor: D. B.

Boban dobio priliku da pokaže šta može i upisao je dabl-dabl

Samo im dajete da igraju: Marjanović starter, Pokuševski rekorder (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Derick Hingle

Neočekivane vesti iz NBA lige. Boban Marjanović je bio član startne petorke Dalasa i ponovo je svima pokazao da za njega ima mesta u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Meveriksi su poraženi od Nju Orleansa 112:103 (35:20, 18:33, 27:25, 32:25) u meču u kome u njihovoj postavi nije bilo Luke Dončića i Kristapsa Porzingisa. Slovenac se nije dobro osećao, ali kako tvrde iz kluba nije reč o kovid 19, dok je Letonac pauzirao da bi odmorio koleno.

Boban je na parketu proveo 29 minuta. Za to vreme postigao je 13 poena, uz 11 skokova, od čega je pet bilo u napadu, tri asistencije, pa upisanu blokadu…

Dalas je vodio 95:94 na 3:42 pre kraja meča. Ali, tada se razgoropadio Zajon Vilijamson postigavši deset poena uz svesrdnu pomoć Aleksandra-Vokera koji je ubacio dve trojke. Serijom 18-8 Nju Orleans je stigao do pobede.

Aleksej Pokuševski je ponovo bio starter u Oklahomi. Njegov tim je poražen od Bostona 111:94 (25:21, 27:26, 28:29, 14:35), a najmlađi igrač u NBA ligi za 31 minuta proveden u igri ostvario je učinak od osam poena, dva skoka i pet asistencija, što mu je rekord karijere.

Ostaće zapamćeno da je tokom meča imao jedno sjajno zakucavanje direktno u lice centra “kelta” Roberta Vilijamsa, ali i da je zabrinuo mnoge kada je napustio igru zbog činilo se povrede kolena. Na kraju pokazalo se da povreda nije teža, pa se Aleksej vratio nazad na parket.

Od kada se vratio u u prvi tim Oklahome, po završetku obaveza u razvojnoj ligi, Pokuševski na osam mečeva ima prosek od 10.5 poena uz 7.5 skokova za 31.2 minuta prosečno u igri. Više nego impresivno za ovog momka.

Njegov saigrač Mozes Braun postavio je rekordere karijere sa 21 poenom i 23 skokova na ovom meču. Na taj način je i izjednačio rekord Oklahome po broju uhvaćenih lopti na jednom meču. Inače pre meča objavljeno je i da veteran Al Horford više neće igrati do kraja sezone, kako bi mladi igrači mogli da dobiju prostor za igru.

Pročitajte još

Boston za pobedu može da se zahvali Džejsonu Tejtumu koji je 20 od 27 poena postigao tokom drugog poluvremena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike