Šamar od Brazila nije bio dovoljan, Hrvati se baš kockali ugledom protiv Tunisa

01.07.2021

21:22 >> 21:23

0

Autor: Adam Štulić

Vatreni, ipak, izborili plasman u polufinale kvalifikacionog turnira

Šamar od Brazila nije bio dovoljan, Hrvati se baš kockali ugledom protiv Tunisa
Copyright Profimedia

Lekcija iz moderne košarke protiv Brazila očigledno nije bila dovoljna Hrvatima da se trgnu iz letargije i pokažu sposobnost da budu ravnopravni kandidati za mesto koje vodi u Tokio.

Ni to što kvalifikacioni turnir za odlazak na OI igraju u svom Splitu, ni zvižduci sa tribina posle teškog poraza od ekipe Ace Petrovića, nisu bili dovoljna opomena Bogdanoviću i drugovima, koje je žestokog brukanja protiv Tunisa spasao Mario Hezonja – 75:70.

Bek Panatinaikosa je 27 poena, osam skokova, tri asistencije i četiri ukradene lopte bio ubedljivo najzaslužniji za to što se tim Veljka Mršića plasirao u polufinale turnira u kojem ih očekuje duel s Nemcima.

Kao da su hrvatski košarkaši pomislili da su posao protiv upornih Tunižana završili u prvom poluvremenu (42:28), u trećoj deonici se „nisu pojavili na terenu“, pa su gosti u završni kvartal ušli s poenom prednosti pošto su prethodno u pretposlednjoj četvrtini postigli više poena nego u prve dve zajedno (29:14).

Ipak, trojka Bojana Bogdanovića na startu završne deonice, i ona Pavla Marčinkovića tridesetak sekundi pre poslednjeg zvuka sirene usmerili su „vatrene“ ka već viđenom trijumfu, za koji su morali dobro da natope dres znojem.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike