Šabanadžović za 24sedam: Ma ko kaže da Zvezda ne može da eliminiše Milan?

20.02.2021

06:24 >> 09:39

0

Autor: Milan Nastić

Legendarni defanzivac hvali Ivanića, Pavkova i trenera Stankovića

Šabanadžović za 24sedam: Ma ko kaže da Zvezda ne može da eliminiše Milan?
Copyright Profimedia

Bio je član generacije Crvene zvezde koja je igrala onaj čuveni dvomeč protiv Milana 1988. godine u Beogradu i bio je jedna od najvažnijih karika u redovima crveno-belih.

Veliki borac na terenu, nikad nije odustao, borio se za svaku loptu, i poznat je po tome da je njegov zadatak bio da zaustavlja protivničke kontranapada, ali privatno totalno drugačiji, povučen i uvek spreman za razgovor.

Reč je o Refiku Šabanadžoviću koji danas živi u Sarajevu, i na poziv novinara 24sedam iz Beograda, prekinuo sastanak i bez razmišljanja prihvatio da pričamo o današnjoj Zvezdi i njihovog meča sa Milanom na Marakani koji je završen 2:2.

– Kako ste? Uvek mi je drago kad imam priliku da pričam sa novinarima iz Beograda – počeo je Refik razgovor sa 24sedam.

Šabanadžović je izuzetno zadovoljan prikazanom igrom protiv “roso-nera” na Marakani, napominjući da je ovaj tim pokazao veliki kvalitet.

Odličan rezultat. Zvezda je odigrala jednu hrabru i dobru utakmicu. Iako su za protivnika imali čuveni Milan, oni su pokazali kvalitet i mislim da je čak mogla da dođe do pobede. Prvih 20 minuta, bez respekta prema protivniku, rasterećeno i držali su kontrolu meča.

Bivši fudbaler Zvezde smatra da je gostujući pogodak promenio tok utakmice, ali da su igrači crveno-belih pokazali karakter i da nijednog trenutka nisu bili u podređenom položaju.

Ko zna kako bi se završilo da Milan nije postigao onaj pogodak pred kraj prvog poluvremena. Ali, i pored toga, drugo poluvreme su odigrali na viskom nivou. Nisu se predavali, izjednačili, pa ostali sa desetoricom i na kraju preko Pavkova u zaostavnom vremenu došli do izjednačenja. Moram da pohvalim pristup celog tima, kao i stručnog štaba na čelu sa Dekijem Stankovićem koji je odlično spremio meč – istakao je Šabanadžović.

MN Press

On smatra da Zvezda može i da eliminiše Milan.

Oni nemaju šta da izgube na “San Siru”, treba da izađu na teren totalno rasterećeni i da odigraju najbolje što znaju. To su već pokazali na Marakani, i zašto da ne verujemo da mogu da eliminišu Milan. Nisu oni bauk. Naravno, to je skup 22 kvalitetna igrača, i ko god da im igra, oni idu na pobedu. Sad se priča kako su oni došli u Beograd da odrade posao, ja se ne bih složio sa tim. Tamo svako ko izađe na teren ima jedan cilj, a to je pobeda. Zvezda je odigrala kvalitetan meč i zasluženo su ostvarili povoljan rezultat.

Refik Šabandžović je istakao da crveno-beli imaju dobre igrače, ali ima i svoje favorite u timu koji sa klupe vodi Dejan Stanković.

Posebno mi se sviđa Ivanić, ima odličan pregled igre, ima veliki potencijal. Naravno tu je i Pavkov, očigledno da je predodređen za velike utakmice, a to je pokazao i protiv Milana. Kad je bilo najteže, on je preuzeo odgovornost i postigao gol. Ipak, hteo bih da istaknem da je Zvezdu uvek krasio kolektiv i kad smo mi igrali, a čini mi se da je to i danas slučaj. Mislim da je kolektiv presudan za svaki dobar rezultat.

Pročitajte još

Bivši igrač Zvezde je posebno istakao i trenera Dejana Stankovića.

– Odlično je spremio tim za Milan, vidi se kod njega velika želja i da daje celog sebe u Zvezdu. Smatram da radi dobro svoj posao, i odlično je napravio tim. Želim mu sve najbolje u budućnosti – zaključio je Šabanadžović za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike