Reprezentaciju umesto Ševčenka preuzima trenerska legenda! On je ukrajinski Veljko Paunović

18.08.2021

14:37

0

Oleksandar Petrakov dolazi na kormilo žuto-plavih

Reprezentaciju umesto Ševčenka preuzima trenerska legenda! On je ukrajinski Veljko Paunović
Copyright Profimedia

Arhitekta najvećeg fudbalskog uspeha Ukrajine Oleksandar Petrakov postavljen je danas za selektora A reprezentacije. Čelnici Fudbalskog saveza Ukrajine bili su primorani na ovaj potez pošto je njihova najveća igračka legenda Andrej Ševčenko  odlučio da napusti poziciju posle nastupa na Euro 2020.

Petrakov dolazi na čelo nacionalnog tima sa mesta selektora U21 Ukrajine. On se dugo već bavi trenerskim poslom, a 2019. godine napravio je pravi podvig osvojivši sa U20 ekipom na SP u Poljskoj titulu šampiona planete.

Petrakovu će naredne kvalifikacije za SP 2022 u Kataru biti glavna preokupacija. Njegova ekipa iz tri utakmice ima svega tri boda, jer su remizirali sa Francuzima u gostima, a zatim su neočekivano ponovili iste rezultate na svom terenu protiv Finske i Kazahstana.

– Potrudiću se da odvedem tim na Svetsko prvenstvo u Katar – rekao je Petrakov na promociji.

Prvi meč Petrakova na klupi Ukrajine biće protiv Kazahstana u Nur-Sultanu 1. septembra, a tri dana kasnije dočeukuju aktuelne šampione sveta, ekipu Francuske.

Ukrajinci su na EP sa Ševčenkom došli do četvrtfinala, gde ih je u Rimu pregazila Engleska sa glatkih 4:0. Bila je to velika noć Harija Kejna koji je postigao het-trik.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike