Rekao je jednom davno da je Everton mali klub: Benitez je sad morao da se pravda besnim navijačima

01.07.2021

07:22 >> 07:43

0

Sezonu za nama Karamele su završile na desetom mestu

Rekao je jednom davno da je Everton mali klub: Benitez je sad morao da se pravda besnim navijačima
Copyright Tanjug/AP Photo/Jon Super, FILE

Rafael Benitez je imenovan za menadžera Evertona što je izazvalo revolt kod velikog broja navijača “Karamela” sa “Gudisona”.

Španac koji je svojevremeno bio na klupi najvećeg rivala, Liverpula potpisao je ugovor na tri sezone i zamena je za Karla Anćelotija koji je otišao u Real Madrid. Benitez je tako postao drugi čovek u istoriji dva kluba iz Liverpula koji je sedeo na obe kluba. Pre toga, to je bio Vilijan Edvard Barklej, i to u 19. veku.

Ali, navijači Evertona mu mnogo više zameraju što je svojevremeno dok je bio na klupi Liverpula rekao da je najveži rival “mali klub”. Zbog toga je i pre potpisa ugovora imao problema sa navijačima. U njegovom komšiluku okačen je transparent “Znamo gde živiš”. Zbog toga je i polcija pokrenula istragu.

Pročitajte još

Benitez je na promociji pokušao sa smiri strasti.

-Znam šta ovo znači navijačima Evertona. Za nas je veoma važno da imamo njihovu podršku. Godina za nama je bila pandemijska, a fudbal bez navijača je potpuno drugačiji. Pratio sam kako igra Everton i nisu bili tako dobri kod kuće. Zašto? Zato što nije bilo navijača i to je bilo presudno – kazao je iskusni Španac, a zatim se vratio na spornu izjavu od pre 14 godina.

-Bio sam u Madridu, Napulju, Valensiji, Tenerifama, Ekstremaduri i Liverpulu. Gde god da sam radio, borio sam se za taj klub. Ako sagledate ceo kontekst, od menadžera očekujete da se bori za svoj klub. I to ću i sada da radim. Pokušaću da pobedim u svakoj utakmici, bez obzira na protivnika. I zbog toga me mnogo navijača voli u ovim gradovima jer sam davao maksimum. Ako sve sagledate, jasno je da ću to da radim i za Everton – zaključio je Benitez.

Ostaje nam da vidimo kakva će biti situacija kada sezona počne.

Everton je sezonu za nama završio na desetom mestu tabele Premijer lige. U prvom kolu ugostiće Sautempton.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike