Kad Čelsi i Roman smene trenera razvije se magija: Neverovatno! Zašto je tradicija na strani Tuhela

08.05.2021

14:45 >> 14:57

0

Plavci povlače prave poteze kada su nezadovoljni trenerom dok je i smena Lamparda

Kad Čelsi i Roman smene trenera razvije se magija: Neverovatno! Zašto je tradicija na strani Tuhela
Copyright Profimedia

Ima nečeg magičnog u odlukama vođstva Čelsija da promeni trenere. Sve što je klubbiz Londona osvojio u takmičenjima pod okriljem UEFA učinjeno je tako što su Roman Abramovič ili njegovi prethodnici pre toga donosili odluku o rezovima na klupi.

Sve je počelo 1998. godine. Tada je Đanluia Vijali preuzeo ulogu trener-igrač od Ruda Gulita i odmah je sa ekipom osvojio Superkup Evrope.

Deset godina kasnije smenjen je Žoze Murinjo, umesto njega doveden Avram Grant koji se sa “plavcima” domogao finala Lige šampiona u Moskvi protiv Mančester junajteda.

Do drugog finala i osvajanja Lige šampiona došlo je 2012.godine. Roberto Di Mateo preuzeo je ekipu od Portugalca Andrea Viljaša Boaša i u borbi za trofej pobedio Bajern u Minhenu. Već sledeće 2013. godine poignut je novi pehar. Savlada je Benfika u finalu Lige Evrope, a pre toga je Roberto Di Mateo svoje mesto ustupio Rafi Benitezu.

Pročitajte još

Ove 2021. godine smenjen je Frenk Lampard, a tim je kao preporođen zaigrao pod Tomasom Tuhelom. Finale je 29.maja u Istanbulu, a prepreka su Mančester siti i Pep Gvardiola.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike