Razbojnici u zatvoru: Policija Versaja uhvatila pljačkaše koji su prebili oca kapitena PSŽ

22.05.2021

06:59

0

Grupa od četiri kriminalaca uhvaćena nakon što je policija pronašla na video kamerama njihov auto

Razbojnici u zatvoru: Policija Versaja uhvatila pljačkaše koji su prebili oca kapitena PSŽ
Copyright Profimedia

Četvorica muškaraca osumnjičenih da su učestvovali u napadu na oca fudbalera Pari Sen Žermena Brazilca Markinjosa, u njegovoj kući 14. marta tokom utakmice njegovom tima protiv Nanta, dobili su optužnicu u petak. Oni su utorak uhapšeni od strane sudske policije Versaja.

Ostaće upamćen 14. mart ne igri i rezultatu, već po napadaima na porodice Anhela Di Marije i Markinjosa iz čega je najveće posledice izvukao upravo otac brazilskog defanzivca. Kriminalci su provalili u kuću dok je igrač bio na terenu, a njegov 52-godišnji otac i dve maloletne sestre (14 i 16 godina) u dvorištu.

Maskirani napadači odmah su ga savladali, pa pretukli pre nego što su krenuli u premetačinu cele kuće. Plen im je, uprkos svim očekivanjima, bio mršav – jedna markirana torba i 2.400 evra u gotovini. Najveću štetu pretpeli su Markinjosovi najbliži, jer su tokom 40 minuta pljačke ležali zaključani i vezani u podrumu, sve dok se nisu sami oslobodili i pozvali policiju.

Policija je preko video kamera, posle nešto vieš od dva meseca istrage došla do grupe kriminalaca u kojoj je jedno lice maloletno sa 17 godina, dok ostali imaju 21, 28 i 29 godina. Naravno, pronađen je prvo automobil marke “pežo 308”, a posle njega i pljačkaši.

Isto veče opljčkana je i porodica Di Marije. Tamo je plen kriminalaca bio bogatiji, jer su odneli mnogo nakita, satova i novca, ali zato nisu uznemiravali fudbalerovu žene i dve ćerke koje u prizemlju kuće nisu čule šta im se dešava na drugom spratu. Provalnici su kod njih ušli preko garaže, pa liftom do prostorija gde im se nalazio plen.

Oba igrača su napustila utakmicu sa Nantom pre njenog kraja, jer su im po izlasku iz igre rekli šta im se dešavalo sa porodicama.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike