Povratak šampiona na ring posle dve godine pauze: Veteran Mani Pakjao najavljuje borbu za titulu

22.05.2021

06:05 >> 06:07

0

Filipinac izlazi na ring aktuelnom šampionu Amerikancu Spensu 24. avgusta u Las Vegasu

Povratak šampiona na ring posle dve godine pauze: Veteran Mani Pakjao najavljuje borbu za titulu
Meni Pakjao - Copyright Profimedia

Posle dvogodišnjeg odsustva u ringu, filipinski bokser Mani Pakjao boksovaće za VBC i IBF titule protiv Amerikanca Erola Spensa 24. avgusta u Las Vegasu.

Filipinska bokserska zvezda vraća se u ring u 42. godini, posle dve godine bez borbe, a rival će mu biti aktuelni šampion Spens.

Njegova poslednja borba bila je u julu 2019. godine, kada je pobedio Kit Tarmana da bi osvojio VBA pojas u velter kategoriji. Kako ga posle toga nije branio, ista federacija odlučila je da mu krajem januara oduzme ovu titulu koja sada pripada Kubancu Jordenisu Ugasu.

Popularni “Pac-Man“, koji je u najavi svog povratka u ring rekao da želi borbu protiv irskog MMA superstara Konora Mekgregora, pa zatim protiv zvezde u usponu u lakoj kategoriji, Amerikanca Rajana Garsije, pokušaće da se vrati na vrh preko Spensa.

Amerikanac je 31-godišnji borac, sa 27 borbi. Titulu VBC osvojio je svrgavanjem sa trona Šona Portera u septembru 2019. godine, da bi u decembru 2020. godine na bio bolji i od Danija Garsije.

Pakjao je imao mnogo bogatiju kategoriju kao svetski prvak u šest različitih kategorija, od muva do super-velter kategorije. On je boskovao za 62 pobede, sedam poraza i dva remija, a uspeo je i da  kao aktivni bosker vodi nekoliko godina političku karijeru na Filipinima, gde je izabran za senatora.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike