Rad dobio Vojvodinu, bomba Marjanovića na Čairu za spas Napretka

07.04.2021

14:01 >> 14:08

0

Superligaši odigrali tri meča 30. kola, odloženi dueli u Gornjem Milanovcu i Užicu

Rad dobio Vojvodinu, bomba Marjanovića na Čairu za spas Napretka
Copyright MN Press

Fudbaleri Rada ostvarili su važnu pobedu u borbi za opstanak u ligi nakon što su na Banjici savladali Vojvodinu sa 2:0 (0:0). Strelac oba pogotka bio je veteran Andrija Kaluđerović u 48. iz penala i 52. minutu. Utakmicu je obeležio početak drugog poluvremena i preoštro dosuđen penal za domaće od strane sudije Zorana Širokog koji je realizovao Kaluđerović.

U Nišu je Napredak takođe tražio spas i našao ga u duelu sa Radničkim – 1:2 za Kruševljane, koji žele da se izbore za plasman iznad crte. Poveli su gosti preko Alena Melunovića u 7. minutu iz penala. Bio je to jedan pokušaj nabacivanja lopte u kazneni prostor Nišlija koji je završen napucavanjem Petra Đuričkovića u ruku, pa arbitar Lazar Lukić nije imao previše dilema oko dosuđivanja najstrože kazne za Napredak. Na isti način su uzvratili domaći, samo u drugom poluvremenu.

Trener Vladimir Gaćinović u igri je uveo Filipa Kasalicu i Nenada Gavrića želeći da dobije veću probojnost po bokovima i baš u 63. minutu iz penala došli su do izjednačenja. Strelac je bio “rezervista” Gavrić. Najlepši momenat utakmice odigrao se u 73. minutu. Napredak je bio u napadu, lopta se selila sa jedne strane kaznenog prostora rivala do drugog, da bi na kraju polulevo, sa ivice šesnaesterca sevnula levica bivšeg igrača Radničkog i Partizana Saše Marjanovića. Golman Borivoje Ristić nije mogao mnogo toga da uradi, jer je lopta pogodila levu stativu i od nje se odbila u mrežu.

Pročitajte još

U meču bez briga, Radnik je u Bačkoj Palanci pobedio sa 0:2, golovima Nikole Bogdanovskog u 37 i autogolom Marka Stojanovića u 89. minutu.

Preostale dve utakmice Metalac – Javor i Zlatibor – Inđija koji su bili zakazani u istom terminu odigraće se najverovatnije u četvrtak, jer je sneg napravio problem organizatorima utakmica u Gornjem Milanovcu i Užicu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike