Prva srpska medalja u Tokiju: Damir Mikec upucao srebro!

24.07.2021

07:04 >> 13:33

0

Autor: A.S.

Sjajan početak takmičenja za srpske sportiste

Prva srpska medalja u Tokiju: Damir Mikec upucao srebro!
Copyright Damir Mikec, Tanjug/AP Photo/Alex Brandon

Srpski reprezentativac u streljaštvu Damir Mikec osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju!

Mikec je do medalje stigao u disciplini vazdušna pištolj, ispred Kineza, Pang Veija, dok je zlatnu medalju uzeo Iranac Džavad Forogi.

Pročitajte još:

Posle prve serije u finalu Mikec se popeo na šesto mesto, zatim mu je dobra druga serija donela četvrto mesto, a u trećoj seriji je ponovo imao sjajan rezultat, ali i su konkurenti bili dobri, pa je i dalje Mikec ostao na četvrtom mestu.

Nastavio je dobro i trećoj seriji u finalu, pošto je pogodio 10.1, što mu je donelo treće mesto.

Međutim, četvrti hitac Mikeca bio je veoma loš, pucao je 8,6, posle čega je pao na četvrto mesto. Konsolidovao se u petoj seriji, ponovo pogodio 10.0, ali su konkurenti ponovo bili bolji od njega i razlika je otišla na dva u odnosu na Mikeca i trećeplasiranog.

Kada je delovalo da je medalja izgubljena, viđeni su spektakularni hici Mikeca, a konkurentima je zadrhtala ruka, pre svega Ukrajincu Pavlu Korostilovu i Kinezu Pang Veiju.

I u šestoj seriji je Mikec bio odličan sa 10.05 i 10.02, tako da je ostao među četiri najbolja.

Sedma serija je bila ključna za srpskog strelca, imao je 0,7 manje od trećeplasiranog. Posle prvog hica Mikec je pucao bolje od Kineza Vanga kao i od Ukrajinca, pa su bili izjednačeni, ali je zatim Mikec sjajno pucao i ušao među tri i obezbedio medalju!

Kinezu je ponovo zadrhtala ruka u novoj seriji, pa je Mikec ušao među dva najbolja. Zlato je već tada bilo nedostižno, jer je Iranac Džavad Forogi imao nedostižnu prednost, a na kraju je završio takmičenje sa olimpijskim rekordom od 244.8 krugova.

Mikec je na kraju bio drugi sa 237,9, dok je bronza pripala Kinezu Pang Veiju koji je imao skor od 217,6.

Pročitajte još:

Mikec je u finale ušao kao osmoplasirani u kvalifikacijama sa 578 pogođenih krugova.

Mikec se prethodno plasirao u finale tako što se plasirao kao osmi rezultatima 98, 98, 96, 94, 96, 96 u kvalifikacijama, a onda je u finalu pucao besprekorno i ušao među tri najbolja takmičara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike