Tumbaković: Sve ovo je priprema za novembar i Škotsku

14.10.2020

21:15 >> 22:17

0

Autor: N. St.

Selektor Srbije analizirao meč sa Turskom i obaveze koje predstoje

Tumbaković: Sve ovo je priprema za novembar i Škotsku
Copyright Tanjug/AP

Ima Srbija definitivno za čim da žali. Odigrali su dobar meč u Turskoj, ali ni dva gola prednosti nisu uspeli da zadrže (2:2).

Svoje viđenje svega što se dogodilo dao je selektor Ljubiša Tumbaković.

– Vrlo korektno smo odigrali prvo poluvreme, kvalitetno i u drugom, pa smo pali. Ima tu puno razloga. Osnovni cilj je bio da napraivmo pomaka i pokažemo neke vrednosti koje smo pokazale protiv Norvšeke. Kompaktnija je ova ekipa nego ona koja je igrala sa Mađarskom. Do prvog gola su momci odigrali korektno – pojašnjava Tumbaković.

Uveren je da stvari idu u pravom smeru.

– Ovo je nagoveštaj nekog stila igre koji očekujem da iz okupljanja u okupljanje, da sve bude još kvalitetniji. Kroz ovaj format je naš osnovni cilj baraž za kvalifikacije na Evropsko prvenstvo. Prvi korak smo tu napravili i sve to ide u sklopu priprema za novembar. Žao mi je zbog rezultata. Ima nešto po čemu se ekipa prepoznaje. Disciplinovani su, borbeni su, dali smo dva gola, možda je moglo bolje rezultatski, žao mi je, iako ne mogu da budem nezadovoljan.

Kada je u pitanju sam meč selektor kaže:

– Ne bi bilo korektno da izvodim zaključke, još uvek sam pod utiskom utakmice. Neke detalje za prisustvo pojedinih igrača je refleksija nekih naših dogovora. Ta želja za rezultatom, borbenost, disciplina i kada je bilo 2:2 trudili smo se da idemo napred. Bez obzira na  sve smo umorni, devet dana zajedničkog rada, tri utakmice u šest dana, nije bilo baš sjajno u tom pravcu.

Isti tempo „orlove“ čeka u novembru. Duel sa Škotskom, pa mečevi sa Mađarskom i Rusijom.

– Sigurno je da razmišljamo o Škotima. Kada sam davao izjavu u Norveškoj sam saznao da su Škoti prošli na penale, još tada je počela priprema za taj meč. Želeli smo da zavšrimo ove mečeve koje smo imali. Sada krećemo u ozbiljan sakuting, imamo nepune četiri nedelje da se spremimo da ostvarimo taj cilj. Sve ono što se posle toga bude dešavalo jeste važno, ali je ta prva utakmica mnogo važnija – zaključio je Tumbaković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike