Povratak Ronalda je Realova dimna zavesa za pripremu fudbalskog zemljotresa koji bi mogao da promeni sve

27.03.2021

13:41

0

Autor: Adam Štulić

Povratak Ronalda je Realova dimna zavesa za pripremu fudbalskog zemljotresa koji bi mogao da promeni sve
Copyright Profimedia

Povratak Kristijana Ronalda na “Santijago Bernabeu” je tema koja je izmamila osmehe na lice navijača Reala, ali izgleda da im Florentino Perez priprema nešto neuporedivo bolje i lepše, a ukoliko u svojim namerama uspe naredna decenija mogla bi da bude zlatna za “kraljevski klub” u svakom pogledu.

“Marka” piše da se Madriđani spremaju da krenu po Kilijana Mbapea (22) i Erlinga Halanda (20), te da je priča o povratku portugalskog asa samo dimna zavesa koja služi kao priprema terena za pokušaj ostvarivanja spektakularnih transfera, koji će, ukoliko se ostvare, vinuti Real daleko ispred najvećih konkurenata i rivala u Evropi.

S obzirom na to da u tekućoj sezoni realne izglede za borbu za trofej imaju samo u Ligi šampiona, čelnicima Reala na čelu sa ambicioznim Perezom je jasno da u narednu takmičarsku godinu moraju da uđu za ozbiljnim pojačanjima, ukoliko žele da vrate prefiks najboljeg kluba na Starom kontinentu. Ipak, da bi angažovanje Francuza i Norvežanina uopšte moglo da se uzme u razmatranje neophodno je da se stvore ekonomski preduslovi, koji su na sve moguće načine vezani prevashodno za povratak navijača na tribine.

Takođe, Madriđani su leta 2019. godine potrošili oko 300 miliona evra u angažovanje Mendija, Azara, Jovića, Militaa i Rodriga, od kojih većina nije opravdala očekivanja, pa se u klupskim kancelarijama nadaju da bi prodajom nekoga od njih napravili dodatni korak unapred u pokušaju da stvore, možda, najbolji napadački tandem u istoriji fudbala.

Mbape se godinama unazad povezuje sa “kraljevskim klubom”, toliko da se prelazak sa “Parka prinčeva” na “Santijago Bernabeu” smatra kao sasvim logičan sled događaja. Madriđanima naruku idu i signali iz Pariza, koji govore da franuski napadač ne razmatra opciju produžetka ugovora sa PSŽ, koji ističe na leto 2022. godine, pa je predstojeći prelazni rok poslednja prilika da “sveci” izvuku koliko toliko pristojno obeštećenja za fudbalera takvog potencijala.

S druge strane, u ovom trenutku niko ne može sa sigurnošću da kaže koja bi mogla da bude početna tačka pregovora sa Borusijom iz Dortmunda i Halandom. Ono što je sigurno, mladi Norvežanin je igrama u dresu “milionera” pokazao da je stasao za najveću scenu, a beli dres “kraljevskog kluba” ima posebnu težinu i teško je odoleti njegovom zovu.

Pozitivno u celoj piriči je to što je Halandov agent, kontroverzni Mino Rajola, poslao u Madrid signale da Haland i njegov otac (koji ima velikog udela u donošenju odluka o Erlingovoj karijeri) nemaju ništa protiv prelaska u Madrid, uz određenu sumnju da li bi naredno leto bilo pravi trenutak za taj transfer.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike