Prošlo je 29 godina od evropske titule KK Partizan: Srećan 16. april svima koji slave

16.04.2021

08:58 >> 09:24

0

Crno-beli obeležavaju godišnjicu od najvećeg uspeha kluba

Prošlo je 29 godina od evropske titule KK Partizan: Srećan 16. april svima koji slave
Copyright MN Press

Crno-bele pristalice i danas se sećaju dana kada su se košarkaši popeli na evropski tron, kao da je juče bilo, a ne pre 29 godina. Tim povodom na zvaničnom sajtu kluba prisetili su se specijalnog trenutka u tekstu koji je naslovljen sa: “Srećan 16. april svima koji slave“.

– Svi ljubitelji košarke koji vole i podržavaju Partizan, današnji dan obeležavaju kao praznik. U epskoj utakmici finala prvog izdanja Evrolige, Partizan je trojkom Aleksandra Đorđevića u smiraj meča, došao do čuvenih 71:70 protiv Huventuda. Bio je to pogodak koji je doneo najveći uspeh u istoriji naše klupske košarke – navodi se u tekstu.

Pročitajte još

Tim Partizana je bio veoma mlad sa prosekom od 21,7 godina.

– Sa klupe ih je predvodio mladi trener Željko Obradović koji je radio pod budnim okom profesora Aleksandra Nikolića i potpredsednika Dragana Kićanovića. Budući legendarni asovi evropske i svetske košarke, te godine nisu bili svesni onoga što danas čitav košarkaški svet zna. Nisu bili svesni da su u jednoj od najtežih godina kreirali su jednu od najlepših košarkaških priča svih vremena.

Prošle su skoro tri decenije, ali sećanja i dalje ne blede…

– I danas, 29 godina kasnije, Partizan, Beograd, Srbija i Evropa pamte svoje heroje. I danas, Partizan je večno zahvalan svojim domaćinima iz Fuenlabrade, mesta u kojem su se članovi našeg kluba osećali kao kod kuće. I danas, ne bledi sećanje na jednu istanbulsku noć i trnovit put koji su crno-beli prevalili dok nisu stigli na evropski tron. I danas, to je priča iz koje će mnoge generacije imati šta da nauče. O ljubavi, posvećenosti, profesionalizmu, ludoj mladalačkoj energiji i napornom radu koji je doneo trofej prvaka Evrope u Humsku ulicu, gde se i danas nalazi. U sezoni 2021-2022, trideset godina nakon najvećeg uspeha u klupskoj istoriji, košarkaši Partizana će nositi opremu posvećenu sezoni podviga koja je krunisana na današnji dan 1992. godine – zaključak je teksta na sajtu KK Partizan.

Partizan – Huventud 71:70 (40:34)

PARTIZAN: Đorđević 23, Danilović 25, Lončar 2, Stevanović 6, Šarić, Rebrača, Šilobad 4, Koprivica 4, Dragutinović 2, Nakić 5.
HUVENTUD: Ruf, R. Đofresa 8, T. Đofresa 18, Viljakampa 13, Pardo, Tompson 5, Prisli 20, Morales 6, Martines, Ljorens.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: kkpartizan

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike