Posle 60 poena za dva dana, Nikola ima jasnu poruku

24.01.2021

07:49

0

Autor: D. B.

Centar Denvera otkrio zbog čega je jako zadovoljan posle dve pobede nad Finiksom

Posle 60 poena za dva dana, Nikola ima jasnu poruku
Copyright Profimedia

Način na koji Nikola Jokić igra tokom ove NBA sezone je jednostavno čudesan. Teško da je potreban opipljiviji dokaz od dva meče koje je odigrao protiv Finiksa. U dve pobede, ostvarne posle tri produžetka, pored Nikolinog imena stoje neverovatne brojke – 60 poena, 32 skoka, 14 asistencija, četiri ukradene lopte!

Učinak kakvim mogu da se pohvale samo istinske NBA zvezde.

– Bilo je baš neobično. Baš čudno. Dva dana, dve utakmice protiv istog rivala. Jako je teško pobediti istu ekipu dva puta. A Finiks je odličan tim, pravi spoj mladih i iskusnih igrača. Eto našli smo način kako da ih pobedimo, ovaj put posle dva produžetka – počeo je priču Jokić tokom onlajn intervjua za medije.

Usledilo je pitanje i da li oseća umor posle 82 odigrana minuta u dva dana.

– Kada igrate dobro, osećate se dobro. Umorni jesmo, ali verovatno ćemo ovih dodatnih deset minuta osetiti sutra – objasnio je Nikola koji ove sezone ima nestvarni prosek od 25.8 poena, 12 skokova, 9.6 asistencija na 16 odigranih mečeva.

Hvalio je Nikola svoje saigrače, a o svom ličnom rekordu od 22 skoka nije rekao ni reč.

– Džamal Marej je pogodio jako težak šut za prvi produžetak. Monte Moris je imao sjajnu rolu u drugom produžetku. Pa Džamajkl Grin… Bitno je da dobijamo i ove utakmice na jednu loptu. Tu nije pitanje ko je talentovaniji, ovde je pobeda stvar želje. Sada kada momci znaju da možemo da pobedimo i na ovakvim mečevima moramo da shvatimo da nema mesta za neku nedisciplinu u igri. Sjajan je osećaj kada pobedite u ovakvim utakmicama.

Imao je Nikola potrebu i da pohvali direktnog rivala Deandre Ejtona.

Pročitajte još

– Dajte tom dečku poštovanje koje zaslužuje. To je momak koji zna šta zna i zna na čemu mora da radi. A to je najbolje za mladog igrača. Igrao je jako dobru odbranu, uspeo je da me zaustavi i nekoliko navrata – pohvalno je pričao Jokić o momku koji je svojevremeno bio prvi pik na draftu, a koji je na univerzitetu Arizona činio centarski tandem sa Dušanom Ristićem.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike