Portugalci se ne mire s remijem u Beogradu, pisali su UEFA i imaju tri zahteva

28.03.2021

13:50 >> 14:20

0

Autor: Adam Štulić

Portugalci se ne mire s remijem u Beogradu, pisali su UEFA i imaju tri zahteva
Copyright MN PRESS

Ne mogu Portugalci da se pomire sa remijem protiv Srbije u drugom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru sledeće godine. Ni dan posle utakmice na stadionu “Rajko Mitić”, nekadašnje prvake Evrope nije popustila ljutnja zbog nepriznatog gola Kristijana Ronalda u poslednjim sekundama utakmica.

Iako su ispustili dva gola prednosti iz prvog poluvremena, Ronaldo i drugovi, kao i rukovodstvo Saveza, za izgubljena dva boda u Beogradu krive holandskog sudiju Danija Makelija i njegovog drugog pomoćnika, koji su procenili da lopta prilikom intrvencije Stefana Mitrovića nije celim obimom prešla gol liniju.

Iako je portugalski selektor Fernando Santoš posle meča priznao da su mu se sudije izvinjavale, to nije uticalo na odluku čelnih ljudi fudbalskog saveza da pišu UEFA i ispostave im određene zahteve pred nastavak kvalifikacija.

Svesni su Portugalci da je utakmica sa “orlovima” završena i da nema nikakve svrhe da se na nju vraćaju, ali žele da se osiguraju za nastavak kvalifikacija. Zbog toga su tražili da se sudija subotnjeg meča Dani Makeli suspenduje, kao i da se u daljem toku borbi za mundijalsku vizu koriste gol tehnologija i VAR.

Na potezu je UEFA…

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike