Ponovo radi "beogradska veza": Posle Zvezde Volden potpisao za Bajern

30.07.2021

13:13 >> 13:17

0

Ugovor je na dve godine

Ponovo radi "beogradska veza": Posle Zvezde Volden potpisao za Bajern
Copyright Kori Volden, MN Press

Kori Volden je i zvanično predstavljen kao novi košarkaš Bajerna. Amerikanac je sa Bavarcima potpisao dvogodišnji ugovor tako da će ponovo sarađivati sa trenerom Andreom Trinkijerijem i Ognjenom Jaramazom.

– Trenera Trinkijerija poznajem iz Beograda, imali smo sjajnu sezonu (U Partizanu 2019/20), vodili u svim takmičenjima do prekida usled pandemije virusa korona. Tad smo se snažno povezali. Želim da mu pomognem koliko god mogu da u Minhenu ostvarimo dosta uspeha.

Žan Marko Šiško mi je poznat iz ABA lige, iz perioda dok je nosio dres Primorske, izvanredan je asistent, dok sam ja više šuter. Jedan drugom savršeno odgovaramo i nadam se dobroj saradnji. Jedva čekam da radim ne samo sa njim, već i sa ostalim košarkašima i stručnim štabom Bajerna – rekao je Volden.

 

U prethodnoj sezoni, Volden je nosio dres Crvene zvezde. U proseku je beležio 10,5 poena i 1,8 skokova po utakmici u Evroligi. U dosadašnjoj karijeri igrao za belgijski Ostende, izraelski Hapoel i beogradski Partizan iz kog je prešao u Zvezdu 2020. godine.

Nemci su već angažovali Jaramaza iz Partizana, Otela Hantera iz Makabija iz Tel Aviva, Džošuu Obijesea iz Vircburga i Andrea Obsta iz Ulma.

pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike