Zvezda na mukama, Radonjića boli glava, nema ko da organizuje igru

07.06.2021

12:06 >> 18:54

0

Autor: Milan Nastić

Jedan plejmejker sigurno otpao, drugi pod znakom pitanja

Zvezda na mukama, Radonjića boli glava, nema ko da organizuje igru
Copyright MN Press

Finalna serija prvenstva Srbije počinje već u sredu, Crvena zvezda brani titulu osvojenu 2019. protiv Mege, koja će prvi put imati šansu da se bori za titulu.

Ekipa Dejana Radonjića je dobila oba meča protiv Borca, dok je tim Vladimira Jovanovića u majstorici savladao Partizan.

Zvezda je odigrala najviše utakmica ove sezone od svih u zemlji i regionu i stalno je muku mučila sa povredama i umorom. Sada, pred finale, stižu nove loše vesti – pozicija plejmejkera biće prilično problematična.

Kori Volden definitivno neće igrati, a pitanje je u kakvom će stanju biti Džordan Lojd, koga navodno traži Zenit.

To je javnosti otkrio trener Zvezde Dejan Radonjić, gostujući u jutarnjem programu TV Prva.

Volden je već duže vremena van tima i trenažnog procesa zbog povrede i neće igrati u finalu. Što se tiče Lojda, videćemo u narednim danima. Bilo bi dobro da ga imamo na terenu. Njegov kvalitet na terenu nam je značajan zato što smo oslabljeni, ali i zbog kvaliteta tima Mege – rekao je Radonjić.

On je najtrofejniji trener u istoriji Zvezde, a njegov povratak u klub posle odlaska Saše Obradovića iznenadio je skoro sve, pa i njega, koji nije očekivao povratak u ABA ligu.

Ipak, po povratku na Mali Kalemegdan nastavio je tamo gde je stao, osvojio je Kup Radivoja Koraća i ABA ligu, a sada je favorit i u Superligi Srbije.

– U plej-ofu smo bili dovoljno dobri da dođemo do mogućnosti da igramo finale. Uprkos rasporedu i naporima, iskoristili smo vreme da regenerišemo tim. Nije bilo dovoljno vremena za odmor i treninge, tako se i pripremamo i za finale. Mega je cele sezone bila veoma dobra, to je sistem koji funkcioniše dobro, koji daje igrače koji svake godine postaju značajni na evropskom nivou i Milosavljević, Simanić, vratio se Novak… – rekao je Radonjić, a onda dodao:

Mi smo generalno u našim problemima, na to se nadovezuju povrede. Videćemo u kom satavu ćemo da nastupimo. Neće biti lako, trudićemo se da se maksimalno pripremimo za te duele.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike