Počeli izbori u Barsi: Mesijev glasački listić krije tajnu

07.03.2021

11:54

0

Autor: D. B.

Nedelja je dan posle koga će se znati kakva je budućnost Argentinca u klubu

Počeli izbori u Barsi: Mesijev glasački listić krije tajnu
Copyright Profimedia

Izbori u Barseloni su počeli. Nedelja će biti dan tokom koga će se odlučivati o sudbini katalonskog giganta, koji se tokom poslednjih 12 meseci suočava sa velikim problemima.

Glavni kandidat da pokuša da vrati klub ka stazama uspeha je bivši predsednik Đoan Laporta, a mediji tvrde da su mu najozbiljniji protivkandidati Aleš Font i Toni Freiša.

Sva biračka mesta otvorena su u nedelju ujutru, a pravo glasa ima preko 110.000 članova kluba, od kojih je svoj glas dalo poštom oko 20.000. Birališta će biti zatvorena u 21 čas, a rezultati bi trebalo da budu poznati oko 23 časa.

Pitanje svih pitanja je koji od kandidata ima najveće šanse da zadrži Lea Mesija na “Kamp Nou”, a da je ovo tema broj jedan svedoči činjenica da je Laporta svoju izboru kampanju temeljio upravo na ovoj temi.

Laporta je, pošto je glasao, već dao i izjavu kao da je izabran.

– Zašto bih čekao ponedeljak da pričam sa Leovim ocem (Horhe je i agent slavnog fudbalera). Pričaću sa njim još večeras i biće to duga noć. Jutros je u Kataloniji padala kiša, ali kada sam stigao na stadion granulo je sunce. Valjda je to neki znak – pričao je Laporta.

Pročitajte još

Mesiju ističe ugovor na kraju sezone, a nije tajna da je imao odlične odnosne sa Laportom tokom sedam godina koliko je ovaj bio predsednik Barselone. Inače, i sam Leo je glaso i bilo bi jako interesantno da se vidi čije ime je zaokružio. To bi poslalo jasnu poruku da li uopšte ima nameru da ostane u Barsi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike