Pobeda na svakom grend slemu, mogu to da zamislim: Đoković spreman za Bruksbija

06.09.2021

05:42 >> 09:07

0

Najbolji svetski teniser na teren će izaći oko jedan posle ponoći

Pobeda na svakom grend slemu, mogu to da zamislim: Đoković spreman za Bruksbija
Copyright Novak Đoković na US openu/Printscreen

Počinje i druga nedelja na US openu za najboljeg srpskog i svetskog tenisera Novak Đokovića.

Cilj je, kao i uvek, trofej. Samo što je to ovog puta jedan od najzanačajnijih u karijeri našeg asa. Novak bi pobedom u Njujorku postao prvi teniser od 1969. godine koji je osvojio sva četiri najveća turnira u jednoj godini.

Prva prepreka na tom putu biće mu momak iz Kalifornije, 99. teniser na svetu Džejson Bruksbi (20). Njihov meč zakazan je za 1.00 po srpskom vremenu u noći između ponedeljka i utorka, s tim što može početi i kasnije, ukoliko prethodni mečevi potraju duže od očekivanog.

Dok se polako sprema za duel osmine finala Otvorenog prventsva Amerike, Đoković otkriva i da je spreman da pojuri kalendarski slem, ali da ne želi da ide toliko unapred.

– Osećam da sam u dobroj poziciji, verujem da mogu da osvojim kalendarski slem, ali moram da razmišljam meč po meč – poručio je najbolji teniser na svetu, pa dodao da se veoma dobro seća trenutaka od pre pet godina kada je osvojio sve grend slem turnire zaredom, ali ne u istoj kalendaskoj godini:

– Svakako je u posebnom sećanju 2016. godina, kada sam vezao sva četiri u nizu i prvi put osvojio Rolan Garos. Počeo sam na šljaci i odrastao, ali taj trijumf bio je kao da sam se popeo na Mont Everets i bio je poseban. Imao sam sličan osećaj i kada sam ove godine osvojio titulu u Parizu.

Đoković je na kraju kratko poručio na kakvom je nivou njegovo samopouzdanje pred izazove koji ga očekuju u nastavku karijere.

– Nisam iznenađen kada osvojim grend slem. To je moj cilj i mogu to da vizualizujem. Mogu da zamislim da pobeđujem na svakom grend slemu na kojem učestvujem. Imao sam sreću da imam dosta uspeha, 20 titula i dosta finala i polufinala – zaključio je svetski reket broj 1.

pričitajte još:

Novak Đoković će, ukoliko trijumfuje na US openu, pored ispisivanja istorije osvajanjem kalendarskog slema, moći da se pohvali i činjenicom da je osvojio najviše grend slem turnira. Tenutno je na deobi prvog mesta sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, a sva trojica imaju po 20 osvojenih titula sa jednog od najvećih turnira na svetu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike