Piksi će morati da reši problem "paralelnog stručnog štaba" iz Tumbinog izveštaja

26.02.2021

19:52 >> 20:11

0

Novi selektor moraće da pokaže i dar za diplomatiju

Piksi će morati da reši problem "paralelnog stručnog štaba" iz Tumbinog izveštaja
Copyright Profimedia

Smenjeni selektor Ljubiša Tumbaković napomenuo je u izveštaju o radu koji je ostavio Izvršnom odboru FSS da je tokom boravka u reprezentaciji imao lošu komunikaciju sa stručnjakom za kondiciju Androm Milutinovićem.

Ovaj nesporno uspešni trener privatno sarađuje sa mnogim igračima koji će i ubuduće igrati za reprezentaciju Srbije, pa će novi selektor Dragan Stojković Piksi morati da pomiri nekako činjenicu da će reprezentativci raditi po programu njegovog saradnika iz Japana Katšuhitoa Kinošija, kao i to da će isti ti igrači nastaviti da rade individualno po programu koji im zadaje Milutinović.

Profimedia

Uostalom, intervju levog beka Legije i nacionalnog tima Srbije Filipa Mladenovića za poljski “Przegląd Sportowy” pokazuje da će biti vrlo teško da se igračima nametne autoritet Japanca:

– Ne osećam da ću u avgustu imati 30 godina. Ne zavise sve mogućnosti od godina, nikada nisam imao motoričkih problema, mislim da će tako i ostati. Moje telo se brzo prilagođava novim zahtevima. Dobro sam se pripremio za intenzivno trčanje, a to dugujem čoveku sa kojim radim deset godina. Pokazao mi je kako da brinem o svom telu, kako da stojim na nogama, da imam pravilno držanje. Upoznao sam ga 2012. godine, kada sam igrao za Srbiju i prešao u Crvenu zvezdu – priča Mladenović i nastavlja:

– Radio je, između ostalih sa Đanluiđijem Bufonom i Lukom Modrićem bio je zaposlen u milanskom Interu, tokom Svetskog prvenstva u Rusiji sarađivao je sa hrvatskim timom, trenutno je u srpskom štabu. Viđamo se pri povratku u Srbiju, u pauzama između rundi, uvek dobijem raspored od njega, svaki dan pre i posle treninga radim vežbe koje mi on preporučuje. Mislim da dugujem njemu svoju formu i činjenici da se osećam tako dobro pripremljen. Imam utisak da on moje telo poznaje bolje od mene – rekao je Mladenović opisujući svoj rad sa Milutinovićem kome ne navodi ime u intervjuu, ali je jasno na osnovu izrečenih podataka o kome je reč.

Mn Press

Ako se bude napravila interna anketa u taboru “orlova”, novom selektoru i saradnicima brzo će postati jasno da će Milutinovićev duh biti sveprisutan u Staroj Pazovi, čak i ako ga ne bude više bilo u timu kao deo stručnog štaba. Nije nikakva tajna da poznati trener za kondiciju i oporavak radi individualno sa Dušanom Tadićem, a pored njega sa još najmanje desetak aktuelnih reprezentativaca. Zbog toga će Piksi morati da potraži rešenje za ovu situaciju kako ne bi eskalirala u problem kakav je imao njegov prethodnik. Podsećanja radi, Tumbaković je u svom izveštaju zapisao sledeće:

– Pojavio se problem velikog uticaja privatnih trenera na pojedine igrače (Tadić, Mitrović, Lazović, Milivojević, Radonjić…), koji se ispoljavao u težini doziranja opterećenja. Zna se i da su neki fudbaleri ranije napuštali sportski centar FSS u Staroj Pazovi. Izgovori u vidu povreda doveli su u pitanje ambijent u timu. Pojedini igrači stavljali su lične i interese klubova ispred nacionalnog dresa i reprezentacije Srbije. Ovo se ogledalo u napuštanjima trening kampa za vreme trajanja trenažnog i takmičarskog procesa, pod izgovorima lakših povreda. Zbog nedovoljno kvalitetne komunikacije, raspodele posla i odgovornosti koordinatora za fizičku pripremu i oporavak, Andreje Milutinovića, došlo je do pojave paralelnog stručnog štaba i paralelnog trenažnog procesa – naglasio je Ljubiša Tumbaković.

Milutinović odnedavno radi u moskovskom Dinamu, ali je njegov status u FSS i dalje ostao nejasan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike