Partizan kreće u rekonstrukciju tima

30.10.2020

14:26 >> 15:12

0

Autor: D. B.

Trener Stanojević najavio je promene u igračkom kadru od decembra

Partizan kreće u rekonstrukciju tima
Copyright MN Press

U fudbalskom klubu Partizan od sutra počinje filter koji najavljuje i zimski prelazni rok.

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević jasno i glasno je poručio svim prvotimcima da se od sada nalaze pred velikim dokazivnjem i da ukoliko nemaju motivaciju da igraju u Superligi za njih više nema mesta u Humskoj.

Uoči sutrašnjem meča protiv Mačve (17, Arena sport 3), tima koji zauzima poslednje mesto na tabeli Superlige, Stanojević nema nikakvu dilemu.

– Znamo sve šta nam je činiti. Nismo u najboljoj situaciji, ali cilj nam je da pobeđujemo i da dođemo do igre i rezultata. Hoću da se uverima i ko može da odgovri zahtevima do decembra pošto ćemo praviti rekonstrukciju tima – jasno je najavio Stanojević rekostrukciju u timu koji je trenutno trećeplasirani na tabeli uz devet bodova manje od prvoplasirane Crvene zvezde.

Stanojević ne razume priče o tome da igrači nisu motivisani za nadmetanje u okvirima Superlige ili da on ne može da ih motiviše.

Nemam problem da motivišem igrače. Ko ne bude motivisan neće biti sa nama. Ovo je filter da vidimo na koga možemo da računamo. Ko nije motivisan, to nije normalno – poručio je Stanojević.

Trener crno-belih objasnio i ko će dobiti priliku od mlađih igrača.

– Ne možete svima da date šansu. Neki će dobiti, kao što su dobili Pavlović ili Štulić. Ali, svi treba da je zasluže. Igraćemo utakmice i utorkom i dobiće priliku da igraju, naravno ko bude to zaslužio.

Što se tiče igre stranaca Stanojević se slaže da igraju promenjljivo, odnosno da su na jačim mečevima igrali bolje, a na onim uslovno slabijim lošije.

Sebi ne može da zameri previše zbog odluka koje je donosio, iako je svestan da je mogao nešto i drugačije da uradi.

– Uvek se preispitujete. Posebno kada ne pobeđujete, uvek kažete mogao sam „ovo ili ono“. Ali, bili smo skučeni. Recimo, na derbiju smo imali mnogo problema, tako da nisam imao mnogo situacija da bih mnogo mogao da pogrešim. Eto, Suma je mogao da bude starter u Belgiji, možda sam mogao da ne zamenim strance na poluvremenu protiv Metalca, pa Stevanovića protiv Radničkog u Nišu… Ali to se sada svodi na ono „šta bi bilo kada bi bilo“… Malo smo prostora smo imali za improvizacije.

Sa tim u vezi Stanojević je objasnio i da se Lazar Marković oporavio od povrede, da Sume neće biti još dugo vremena, a da Miloša Jojića očekuje pauza od tri nedelje.

Posebna tura priče bila je posvećena Filipu Stevanoviću i na to kako se mladi fudbaler snalazi od kada je objavljeno da će postati igrač Mančester sitija.

Nije njemu lako. On je izuzetno kulturan i skroman momak. A sve što se dešava nije lako kada imate 18 godina. U Nišu sam ga zamenio na poluvremenu iz taktičko-disciplinskih stvari. A možda je trebalo da ga istrpim. Kada je on u pitanju kod mene nema znaka pitanja.

Nekako na kraju priče došlo je doba da se prozbvori koja i o sutrašnjem rivalu – Mačvi. Novinare je zanimalo i ko će mu više zameriti ukoliko Partizan pobedi tim iz Šabca – Ivica Kralj ili Miroslav Đukić.

– Sigurno Ivica. U ovom trenutku je sa njima, a Đuka je daleko od svega. Mačva ima problema sa crvenim kartonim, poslednji su na tabeli, ali mi smo u situaciji smo da moramo o sebi više da razmišljamo. Da mi rešimo nas, pa lako ćemo sa protivnicima – tvrdi Stanojević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike