Nema kraja blamiranju Partizana ove jeseni: Radnički slavio na Čairu golom Pantelića

26.10.2020

18:00 >> 18:17

0

Nišlije slavile minimalnu pobedu pogotkom u 78. minutu, ključni akteri trijumfa dva igrača iz škole crno-belih

Nema kraja blamiranju Partizana ove jeseni: Radnički slavio na Čairu golom Pantelića
Copyright FK Partizan

U derbiju 12. kola Superlige, fudbaleri Radničkog savladali su na Čairu ekipu Partizana rezultatom 1:0 (0:0), golom Dušana Pantelića u 78. minutu. Crno-beli su odigrali još jednu razočaravajuću utakmicu, bez jasne ideje kako treba probiti bedem ispred gola protivnika, pri čemu nisu previše vodili računa da bi iz kontranapada mogla da dođe kazna. Upravo se ona dogodila. Radnički je doneo treći poraz Partizanu, što ga vodi na devet bodova zaostatka za vodećom Crvenom zvezdom.

Utakmica na Čairu bila je jedna od mnogih Partizanovih iz kategorije “da se igrala do sutra…”. Crno-beli i dalje lutaju, traže sebe i svoju igru, teško dolaze do prilika, a još teže do gola. Pojačanja su proširila tim i mogućnosti da Aleksandar Stanojević kombinuje, ali u igri su malo toga ponudili bar kada se radi o  njenoj ofanzivnoj fazi.

FK Partizan

Od svega viđenog jedino su bile vredne pomena dve situacije u kojima se našao iskusni levi bek Ivan Obradović, ali su oba njegova pokušaja da slabijom desnom nogom savlada Borivoja Ristića bila zamalo neprecizna. Ipak, i to je bilo nešto za razliku od velikog ništa koje je pokazao Žan Kristof Bajbek za više od sat vremena provedenih na terenu. Za razliku od Francuza, ulazak Filipa Holendera doneo je svežine i prodornosti u polovini Radničkog, ali ni to nije mnogo vredelo jer je baš u tom periodu domaćin došao do gola i tri boda.

Opet je Nikola Aksentijević protiv svog matičnog kluba prikazao jednu odličnu partiju i bio ključan akter jedinog gola, jer je posle njegovog prodora po desnom krilu lopta došla do drugog Partizanovog deteta, strelca Dušana Pantelića. Ni sjajna parada Vladimira Stojkovića nije mogla da spreči put lopte do njegove mreže, pa je Radnički zasluženo došao do vredne pobede.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike