Pao i Finiks: Bogdan Bogdanović rešetao mrežicu Sansa

06.05.2021

06:48 >> 08:56

0

Autor: Milan Nastić

Srpski košarkaš jedan od najzaslužnijih za pobedu Atlante

Pao i Finiks: Bogdan Bogdanović rešetao mrežicu Sansa
Copyright Profimedia.rs

Košarkaši Atlante ubedljivo su pobedili Finiks sa 135:103, a velike zasluge za trijumf pripadaju srpskom igraču Bogdanu Bogdanoviću.

Srpski reprezentativac je duel završio sa 16 poena, od toga je ubacio četiri trojke od šest pokušaja, ostvario šest asistencije i imao jedan skok.

Bogdanović je uz Kapela koji je postigao 18 koševa, bio najefikasniji u pobedi Hoksa.

Inače, bek Atlante je nastavio sa odličnim partijama i tokom maja, i nema dileme da postoje jedna od glavnih karika u ekipi iz Džordžije.

Pročitajte još

Što se tiče same utakmice, Atlanta je pobedila Sanse kolektivnom igrom gde je čak sedmorica košarkaša postiglo više od deset poena, i time pokazali da je najjače oružije ove ekipe upravo duga klupa i to što imaš veliki broj igrača koji mogu da donesu prevagu.

Početak utakmice je bio dosta izjednačen, obe ekipe su se menjale u vođstvu tokom prvog poluvremena, ali odluka je pala u nastavku u kojoj su Bogdanović i drugovi pokazali sav kvalitet koji imaju.

Odlično izadnje Atlante, pre svega u poslednjoj četrvtini u kojoj su do nogu pregazili goste i na taj način stigli do 37 trijumfa u sezoni.

Pored Kapela i Bogdanovića, dvocifreni broj koševa postigli su Tre Jang, Danilo Galinari i Lu Vilijams sa 16, Onjeka Okongovu je ubacio dva manje, dok je Kevin Uerter završio meč sa 13 koševa.

Kod Finiksa jedino su bili raspoloženi Devin Buker sa 30 i Mikal Bridžis sa 18 poena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike