Panter spasao Olimpiju kockanja u Rusiji

08.12.2020

17:28 >> 17:46

0

Autor: Adam Štulić

Milanski tim u završnici umalo prosuo sigurno vođstvo protiv Himkija

Panter spasao Olimpiju kockanja u Rusiji
Copyright Profimedia

Uplašili su se navijači milanske Olimpije da im se protiv Himkija ne ponovi poraz sličan prošlonedeljnom od Panatinaikosa, ali ih je drame protiv Himkija u Podmoskovlju spasao Kevin Panter – 102:93 (28:20, 26:27, 18:21, 30:25).

Izabranici Etorea Mesine su većim delom utakmice bili u dvocifrenom plusu, u poslednja četiri minuta su ušli sa plus 12, ali su onda trojke ubacili Tima i Miki (dve) i pred završnih 140 sekundi približili Himki na 93:88.

Bez milosti prema bivšem klubu: Potez Milutinova proglašen najlepšim u Evroligi

I kada su mnogi pomislili da će italijanski tim ponovo ispustiti veliku prednost, nekadašnji plejmejker Crvene zvezde je postigao trojku uz faul, potom je bio precizan još jednom van linije 6.75, omogućivši tako relaksiran finiš meča svojim saigračima i iskusnom strategu.

Šavon Šilds je sa 26 poena bio najefikasniji igrač meča, Lidej je dodao 18, dok su dvocifreni u pobedničkom timu bili još Dilejni (16) i Panter (15). Srpski košarkaš Vladimir Micov meč je završio sa dva poena i pet asistencija.

Bajern prekinuo loš niz: Jović se vratio posle duže pauze, Lučić ponovo odigrao dobro, Trinkijeri besneo

Ruski tim poenterski je predvodio Džerebko (20, 7 sk), Mekolum je ubacio 18, Miki je dao poen manje, dok je Šved uz 13 poena imao i isti broj asistencija. Stefan Jović uz dva poena ostvatio i četiri uspešna dodavanja posle kojih su njegovi saigrači poentirali.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike