Bajern prekinuo loš niz: Jović se vratio posle duže pauze, Lučić ponovo odigrao dobro, Trinkijeri besneo

04.12.2020

21:46 >> 22:50

0

Autor: N. St.

Srpski duel pripao Bavarcima

Bajern prekinuo loš niz: Jović se vratio posle duže pauze, Lučić ponovo odigrao dobro, Trinkijeri besneo
Copyright MN Press

Izbegao je Bajern treći uzastopni poraz. U Minhenu su uspeli da prekinu loš niz i da dođu do osmog evroligaškog trijumfa.

Savladali su Himki – 80:77 (15:22, 28:18, 21:24, 16:13).

Pročitajte još: Jasikevičijus u centru pažnje: Sa ivice suza do širokog osmeha u Kaunasu

Krenuli su Bavarci savršeno (8:0), da bi gosti na krilima Stefana Jovića, koji se vratio na teren posle više od dva meseca pauze zbog povrede skočnog zgloba, započeo preokret i bio tim koji je diktirao tempo, toliko da su u drugoj četvrtini došli i do „+15“ (17:32).

Međutim, kako to obično biva u redovima ruskog kluba, previše individualnih rešenja i soliranja, a to je Bajern kaznio i na pauzu otišao sa vođstvom (43:40). Bila je to najava drame i upravo to se dogodilo. Prvo, dosta čudna odluka trenera Kurtinaitisa da Šveda ostavi na klupi skoro dva  minuta, na četiri minuta pre kraja je dobio treću ličnu, izašao je na 3:13 do kraja, a ušao na 42 sekunde pre kraja. Samo što je ušao, promašio je trojku, a u tim momentima je Bajern imao poen prednosti (78:77).

Šved je tada zaradio petu ličnu, faulirao je Voler-Veba. Očekivali su svi u Himkiju da će namerno promašiti drugo bacanje, jer na semaforu ostalo 1.5 sekundi. Umesto toga je pogodio oba, gosti su tražili tajm-aut, a onda još jedna čudna odluka. Šut za tri, za produžetak je uzeo centar Monro i promašio (80:77).

I pored trijumfa, trener Andrea Trinkijeri je bio besan.

– Nisam bio emotivan, već besan posle meča. Sa jedne strane moram da čestitam mom timu na naporu koji je uložio da dobije meč, posebno pošto smo počeli užasno u odbrani. Ništa nismo mogli da odbranimo ni da pravimo faul, a kada ne pravite faul onda je to znak da niste spremni da igrate u defanzivi. Iz perspektive trenera nije izgeldalo dobro, ali je ukus trijumfa dobar i moram da dam zasluge mojim igračima na tome što nisu odustajali i što su pronašli način da pobede. Deo našeg identiteta je to, a drugi deo je igra u odbrani tokom celog meča. Priznajem da nije lako to raditi protiv Šveda koji može sve, ali moramo da budemo mnogo, mnogo bojli u tom segmentu – rekao je Trinkijeri.

Najboji u Bajernu bili su Baldvin sa 19 i Zipster sa 18 poena, Lučić je dao 10, uz četiri skoka i po tri asistencije i ukradene lopte. Na drugoj strani je Šveda dao 20, uz devet asistencija, Jović je dodao šest, uz po tri skoka i asistencije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike