Teodora Manić se bori za profesionalnu svetsku titulu: Treme ima, ali straha ne!

07.06.2021

20:37

0

Autor: 24sedam

Srpska šampionka u kikboksu spremna za veliki izazov

Teodora Manić se bori za profesionalnu svetsku titulu: Treme ima, ali straha ne!
Copyright Profimedia

Srpska šampionka u kikboksu Teodora Manić, trostruka svetska šampionka u amaterskoj konkuurenciji, boriće se u petak za titulu u profesionalnoj konkurenciji.

Manić, dobitnica “Majske nagrade” za ovu godinu će na turniru “Arena Friday Night Fights 3” napasti titulu prvaka sveta WAKO PRO federacije u disciplini K1 rules, kategorija do 65 kg.

Pročitajte još

Aktuelna šampionka dolazi iz Italije, Kristina Karuzo, i ona je Teodori nanela jedan od retkih poraza u amaterskoj konkurenciji na prvenstvu Evrope 2016, tako da će ovo ujedno biti i njihov revanš duel.

Treme da, one pozitivne kao i uvek ima, ali straha ne. Spremna sam kao nikad! Dobro znam Kristinu, znam šta ume i može, ali znam i čime ja raspolažem. Cilj je jasan: da pojas zasija oko mog struka – izjavila je Manić.

Vetar u leđa Teodori sigurno je i “Majska nagrada”, koju je nedavno dobila kao najuspešniji sportista u kategoriji neolimpijskog sporta.

– Velika čast, ali i obaveza da opravdam nagradu Sportskog saveza Srbije. Hvala Kik boks savezu Srbije koji me je kandidovao za ovu nagradu. Obećavam da neću poleteti zbog toga, naprotiv. Još čvršće ću koračati na šampionskom putu i uvek biti spremna da se borim za čast i ugled Srbije. Videćete to već na “Arena Friday Night Fights 3”, turniru koji izrasta u najbolje u našem sportu u Evropi. Zaista sjajna organizacija i drago mi je što sam deo tog spektakla – kaže Manićeva.

Pored “Ladies Kickboxing Night”, koji će sadržati pet fantastičnih borbi u ženskoj konkurenciji održaće se i “Road to One” koji se sastoji iz kvalifikacionog, piramidalnog turnira u superteškoj kategoriji u kome učestvuju četiri borca iz četiri zemlje regiona: Miroslav Vujović – Crna Gora, Anto Širić – Hrvatska, Aleksandar Dimovski – Severna Makedonija i Nikola Filipović, aktuelni prvak Evrope i sveta iz Srbije.

Prisustvo na spektaklu potvrdio je i predsednik WAKO, Roj Bejker, predsednik WAKO Europe, Ištvan Kiralji i član WAKO Europe Board, Tomaž Barada.

Specijalni gost turnira biće Semi Šilt, četvorostruki osvajač K1 Gran prija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike