Ribnica slavila u finalu: Trofej Kupa Srbije vratio se u Kraljevo posle 43 godine

14.03.2021

17:48 >> 18:15

0

Autor: M. R.

Ekipa Milana Simojlovića bolja od Radničkog iz Kragujevca - 3:1

Ribnica slavila u finalu: Trofej Kupa Srbije vratio se u Kraljevo posle 43 godine
Copyright MN Press

Najbolji tim Kupa Srbije za odbojkaše je Ribnica iz Kraljeva. Momci koje sa klupe vodi trener Milan Simojlović u finalu su posle velike borbe bili bolji od Radničkog iz Kragujevca3:1 (25:22, 25:23, 24:26, 25:23).

Pročitajte još

Poslednji put Ribnica je do trofeja u nacionalnom Kupu došla 1978. godine. Od tada je čekala novi pehar i dočekala ga je 43 godina kasnije. Iako su ligaški deo prvenstva odbojkaši iz Kraljeva završili na drugoj poziciji, već na prvom stepeniku u plej-ofu su se sapleli, pa im je pobeda u Kupu došla kao nagrada za dobre partije koje su pružali tokom sezone.

Do pobede ih je predvodio Gregori Nejtan Delgajdes sa 23 poena. Pratio ga je Ivan Todorović sa 16, koji i pored povrede u ranoj fazi meča nije napustio teren, već je odigrao utakmicu do samog kraja. Po 12 poena su upisali Aleksandar Stefanović i Žarko Ubiparip. Na drugoj strani najefikasniji je bio Nikola Goić sa 11 poena.

Utakmica u hali “Vlade Divac” u Vrnjačkoj Banji je odigrana bez prisustva publike. Ribnica sada ima dva trofeja nacionalnog Kupa, a Radnički je ostao na jednom, koji je osvojen 2008. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike