Dva pogleda na finale Kupe: "Naš san nije završen", "Sudije promenile kriterijum"

14.03.2021

15:28

0

Autor: D. B.

Treneri Art Basketa i Vojvodine 021 nisu na isti način videli meč za trofej

Dva pogleda na finale Kupe: "Naš san nije završen", "Sudije promenile kriterijum"
Copyright Promo/KSS

U Vršcu je ispisana istorija. Prvi put u istoriji Art Basket je osvojio Kup Milana Cige Vasojevića, donevši prvi trofej u vitrine ovog kluba.

Pobeda u neizvesnom finalu nad timom Vojvodina 021 vratila je nadu svim entuzijastima koji naporno rade u srpskoj ženskoj klupskoj košarci i veru u neke bolje dane. O tome svedoče i reči trenera pobedničke ekipe Milana Vidosavljevića.

I dalje nije kraj našeg sna, ali pričaćemo o tome za sedam dana kada krene plej-of. Sada bih želeo da čestitam, prvo, mojim devojkama, na velikom, istorijskom uspehu i osvajanju Kupa. Naravno, čestitke i ekipi Vojvodine – objasnio je Vidosavljević.

On je zatim govorio i o onome što se dešavalo u samom finalu, a imao je i veliku molbu za srpsku sportsku javnost.

– Mislim da je bila odlična utakmica, dostojna finala. Mislim da ste videli da i ženska košarka može da bude zanimljiva. Za sedam dana počinje i plej-of, pa bih ovu priliku iskoristio da vas zamolim da ga ispratite. Mi smo naravno veoma srećni i ove devojke su ovo zaslužile. Osamdeset odsto ove ekipe čine juniorke i kadetikinje, i to je nešto što je stvarno veliko – tvrdi Vidosavljević.

Na njegove reči nadovezao se i šef struke Vojvodine 021 Aleksandar Jovanović, koji nije propustio da spomene i jedan jako bitan detalj.

– Bilo je uzbudljivo i kvalitetno, čestitam Artu na osvojenom trofeju. Odigrali smo suviše slabo odbranu, primili smo 83 poena što mislim da nismo primili čitave sezone. Bio je egal, ali negde u poslednjoj četvrini nam nije išla na ruku značajna promena sudijskog kriterijuma, gde je Art za devet i po minuta imao samo jednu ličnu grešku. Nismo mogli da namestimo našu igru na centrima. To naravno ne umanjuje njihovu pobedu, ali želim da se osvrnem i na to. Hvala organizatoru na sjajno organizovanom turniru – tvrdi Jovanović.

Adut Art Basket Maša Ražnatović podsetila je na sve kroz šta je prošla njena ekipa.

– Utisci se još nisu slegli, to će tek da dođe. Stvarno sam mnogo ponosna na saigračice. Imale smo problema i sa povredama i sa koronom, nismo imale kontinuitet u trenažnom procesu pre Kupa, ali mislim da smo stvarno ostavile srce na terenu, da smo se borile u svakoj utakmici… Vođstvo protivnika nas nije poremetilo, sve padove smo nadoknadile i stvarno bih želela da čestitam saigračicama!

Iskusna Jovana Adamović, članica Vojvodine 021 i najefikasnija igračica finala već sada gleda ka budućnosti i novim izazovima.

– Bila je neizvesna utakmica do samog kraja, čestitke Artu odigrale su stvarno dobro ceo turnir. Mi smo odigrale dobro prvu utakmicu, drugu nismo uradile ono što smo se dogovorile, ali dobro, u subotu nastavljamo dalje.

Pročitajte još

Za najbolju igračicu finalne utakmice proglašena je Višnja Stefanović iz Art Basketa

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike