Promene u Vojvodini: Mašulović i Todorović u inostranstvu, stigao Rafael Migel

13.05.2021

14:27 >> 14:28

0

Autor: M. R.

Šampionski tim će naredne sezone drugačije izgledati

Promene u Vojvodini: Mašulović i Todorović u inostranstvu, stigao Rafael Migel
Copyright MN PRESS

Srednji bloker Nemanja Mašulović i dizač Vuk Todorović su otišli iz Vojvodine, a stigao je primač servisa Rafael Migel. Tandem koji se trenutno nalazi na pripremama reprezentacije pojačao je slovenački ACH volley posle veoma uspešne epizode u dresu novosadskog kluba.

Mnogo mi znači što u Ljubljanu dolazim zajedno sa Nemanjom, jer će ovo biti moja prva sezona u inostranstvu – rekao je Vuk Todorović (23). – U protekle dve godine smo kao saigrači u Vojvodini imali sjajnu saradnju i postali smo veliki prijatelji i van terena. Dolazim u najtrofejniji klub u regionu, tako da su očekivanja velika. 

Nemanja Mašulović je takođe veoma uzbuđen zbog prvog angažmana van granica naše zemlje.

Osećam se fenomanalno, srećan sam što sam postao član tako uspešnog tima kao što je ACH volley. Čuo sam od saigrača iz reprezentacije da je ovo veoma organizovan klub.

Njih dvojica su posao u Vojvodini odradili za čistu desetku, a primača servisa koji je stigao u Novi Sad tek čeka dokazivanje u redovima šampiona. Rafael Migel dolazi iz Rusije, rođen je 1996.godine, visok je 200 cm i poslednjih nekoliko sezona igrao je u ruskom Jaroslaviču i Lokomotivi iz Ekaterinburga. Sa Lokomotivom je u minuloj sezoni, u Prvoj A ligi, drugom po rangu takmičenju u Rusiji, osvojio prvo mesto i obezbedio plasman u najviši rang. Poneo je i MVP titulu…

Pročitajte još

Dres Odbojkaškog kluba Vojvodina nosiće naredne sezone, sa mogućnošću da ugovor produži i posle toga.

Očekujem da Rafael Migel donese kvalitet na poziciji primača. Prema onome što sam video na utakmicama i na probi kod nas, kompletan je igrač, u napadu, na prijemu, bloku, servisu. Verujem da mu je igranje u Rusiji donelo iskustvo, ume da igra pod pritiskom i sigurno će nam mnogo značiti u borbi za ostvarenje ciljeva – istakao je za klupski sajt šef stručnog štaba Slobodan Boškan.

Rafael Migel izuzetno je zadovoljan dolaskom u Vojvodinu, a jedva čeka početak priprema i nove sportske izazove.

Kada su počeli pregovori sa Vojvodinom saznao sam mnogo toga o klubu, njegovoj istoriji, aktuelnoj situaciji i ambicijama, tako da nisam imao dilemu. Sa zadovoljstvom sam prihvatio ponudu. Tokom ovih dana koje sam proveo na probi, upoznao sam Novi Sad, ljude, način rada i već mi se sve sviđa. Biće mi potrebno vreme da se prilagodim, ali verujem da će to biti uspešno. Moram da se trudim, da radim, da prihvatim odgovornost i opravdam poverenje menadžmenta kluba – poručio je Migel.

Rafael Migel živi od osamnaeste godine u Rusiji, ima sportsko državljanstvo Rusije i bio je deo mlade reprezentacije. Majka mu je Ukrajinka, dok mu je tata iz Afrike, a deda sa Kube.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike