"Moje devojke su lavice, borile smo se do poslednje kapi znoja"

13.04.2021

18:19 >> 18:36

0

Utisci učesnika finala plej-ofa posle pete utakmice

"Moje devojke su lavice, borile smo se do poslednje kapi znoja"
Copyright MN Press

Ub je ove sezone najbolji klub u Srbiji. Istorijski trofej kad je nacionalni šampionat u pitanju izabranice Vladimira Vasovića osvojile su posle pobede u finalnoj seriji protiv TENT-a. Peti susret je završen tek posle taj-brejka – 3:2.

Poslednji poen iz napada je osvojila srednji bloker Uba Aleksandra Gligorić.

– Mislim da neke stvari nismo uspeli ranije da završimo od prevelike želje – istakla je Gligorićeva, čiji je tim imao vođstvo 2:0, ali je dozvolio protivniku da izbori izjednačenje i vrlo dramatičan peti set. – Mi smo lavice, borile smo se do poslednje kapi znoja, ostavile srce na terenu. Čestitam devojakama TENT-a, koje su pružile odličan otpor i učinile ovu utakmicu zanimljivom.

Pročitajte još

Trener Uba Vlasmir Vasović je na klupu došao zbog odlaska Marijane Boričić na trudničko bolovanje. Iako je ranije radio u muškoj odbojci, uspeo je da se snađe i povede tim ka trofeju.

– Svi smo srećni, ne znam ni šta je presudilo na kraju. Čestitam TENT-u, obe ekipe su učinile finale zanimljivim. Ovo je velika pobeda za nas – poručio je Vasović.

Zadovoljan je bio i Milan Gršić, trener kluba iz Obrenovca, bez obzira na to što njegov tim nije uspeo da odbrani titulu.

– Moram da čestitam Ubu na osvojenom šampionatu, ovo je prva titula prvaka za njih. Presudilo je njihovo iskustvo. Nezahvalno je što danas ne mogu da se proglase dva prvaka. Obe ekipe su pružile maksimum, čak i u petom setu pete utakmice mogli su gledaoci da uživaju u uzbudljivoj igri, ne tako kvalitetnoj. Ali, bilo je borbenosti. Moram da čestitam mom stručnom štabu i devojkama na uspešnoj i napornoj sezoni – podvukao je Gršić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike