I vrhunske karijere imaju kraj: Gregor Šlirenzauer stavio tačku!

21.09.2021

09:34 >> 20:15

0

Autor: A.S.

Austrijanac je rešio da se posveti novim izazovima nakon petnaestogodišnje karijere u kojoj je upisao 53 individualne pobede

I vrhunske karijere imaju kraj: Gregor Šlirenzauer stavio tačku!
Copyright Gregor Šlirenzauer/Profimedia

Jedan od najboljih ski skakača u istoriji, Gregor Šlirenzauer, nakon vrhunske petnaestogodišnje karijere, objavio je kraj.

Vest koja nije iznenađujuća, obzirom da je tridesetjednogodišnji  Austrijanac poslednjih godina imao problema sa povredama, a poslednju pobedu u Svetskom kupu upisao je sada već davne 2014. godine, mogla se naslutiti i ranije, kada je preskočio letnji Grand pri.

Pročitajte još:

Dvostruki osvajač Svetskog kupa i Novogodišnje turneje, kraj je najavljivao i prošle zime, ali je saradnja sa novim trenerom, Vernerom Šusterom, produžila njegovu karijeru. Međutim, usledila je nova povreda, po pozitivan rezultat na koronavirus pred veliko takmičenje.

Austrijanac je osvojio i četiri olimpijske medalje, od kojih je tri sa ZOI 2010. u Vankuveru i jednu četiri godine kasnije u Sočiju kada je bio srebrni u ekipnom takmičenju. Tokom 15 godina duge karijere, zabeležio je 53 pobede.

Ovu vest on je ljubiteljima ski skokova objavio na svom blogu, gde je između ostalog napisao:

– Kad se osvrnem, vidim emotivno putovanje koje je pomerilo moje granice, ali mi je pokazalo i granice. Skijaški skokovi su mi pružili veliko zadovoljstvo i iskustvo. Bilo je to jedinstveno i emocionalno intenzivno putovanje koje se sada nastavlja drugačije.

Poslednjih nekoliko meseci bili su izazovni za mene. Na pozitivan način. Zbog pauze zbog povrede imao sam dovoljno vremena i potrebnu distancu da se pomirim sa prošlošću i vidim gde sam sada. Prekid moje aktivne karijere nije mi bio lak nakon svega što sam mogao da doživim kao vrhunski sportista – ali odluka se čini ispravnom, kao i vreme – napisao je Šlirenzauer, i zahvalio porodici, prijateljima, timu i savezu na ogromnoj podršci.

Naravno, nije izostao ni deo zahvalnosti upućenih navijačima:

-Posebno su moji obožavatelji osigurali trajan i održiv uspon. Bez obzira na moje performanse, moje ponašanje i stanje uma, uvek ste verovali u mene, ostali mi lojalni čak i u teškim fazama i podsticali me da rastem sa izazovima. Veza koja se iz njega razvila godinama definitivno je iznad pobede i poraza. Ovo je za mene velika privilegija. Baš kao što ste me uvek ohrabrivali, želeo bih i vas: Verujte u sebe i svoje snove, idite svojim putem, bez obzira koliko izazov bio. Potpuno je vredno toga.

Moja vatra, koja je za sport uvek gorela potpuno, sada gori za nove zadatke koji su tu i koji me čekaju. Sa strašću otvaram ovo novo poglavlje, pun sam volje i radoznalosti.

Hvala vam na svemu, ostanite zdravi i ostanite verni sebi. Na kraju se svesno opraštam – gde god i kad god – radujem se tome! – navodi se u poruci Gregora Šlirenzauera koja je jutros osvanula na njegovom blogu.

Pročitajte još:

Zimska sezona samo što nije počela, nove generacije ostaće uskraćene performansa jedne legende.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike