Emotivan govor Ivane Španović: Nadala sam se da ću vam se obratiti kao četvorostruka prvakinja Evrope...

28.02.2021

17:18 >> 18:33

0

Autor: M. R.

Srpska atletičarka se oglasila posle vesti da propušta EP zbog povrede

Emotivan govor Ivane Španović: Nadala sam se da ću vam se obratiti kao četvorostruka prvakinja Evrope...
Copyright MN Press

Velika očekivanja imala je naša najbolja atletičarka Ivana Španović na predstojećem Evropskom prvenstvu. Međutim, sve njene nade, želje i ambicije pale su u vodu zbog povrede koju je doživela na treningu. Osvojila je prvenstvo Balkana, potom trijumfovala na „Serbian indoor“ mitingu, sve je bilo spremno da zablista i na EP u Torunu. Međutim, moraće da propusti kontinentalno takmičenje i to joj je veoma teško palo. Na svom youtube kanalu se obratila pratiocima video porukom, tokom koje se u nekoliko navrata suzdržavala da ne zaplače.

Iskreno sam mislila da ću ovakvo obraćanje sačuvati za sledeći vikend, jer sam želela da se ovratim kao četvorostruka evropska šampionka. Ali očigledno to nije plan za mene. Od jutros mi je stiglo mnogo poruka, pa sam želela da iskoristim priliku da se javim i da potvrdim da sam doživela povredu na jučerašnjem treningu u Beogradu. To je trebalo da bude poslednji tehnički trening pred odlazak u Torun. 

Pročitajte još

Pričala je i koji su glavni ciljevi koje je sebi postavila tokom karijere.

– Cela ideja mene u sportu je bila potreba da se dokažem samoj sebi i da radim na svojoj psihi. Da odlazim svakodnevno na treninge, da se naučim samodisciplini, da naučim zdrav odnos prema sebi i ljudima sa kojima radim, takmičarima sa kojima se takmičim. Rezultati koje sam postigla su nekako priča sama za sebe. Ne treba o njima mnogo govoriti. Svaki uspeh na kraju je samo ekvivalentan hiljadama i hiljadama neuspelih pokušaja…

Ivana je objasnila i zašto je odlučila da se oglasi ovom prilikom, s obzirom na to da ne priča često.

– Ono što uvek pokušavam da naglasim kao bitno jeste da ako se u samom procesu ne uživa dovoljno, ako nisi svestan sebe i okruženja, svega što radiš, krajnji ishod nema tu težinu koju bi trebalo da ima. Zato sam neizmerno tužna što ne odlazim u Torun. Najviše zbog toga što je cela prošla godina bila specifična zbog pandemije i jednog mog takmičenja posle kog sam doživela tešku povredu metatarzalne kosti. Posle sam se oporavila, krenula sa treninzima, došla je zima i trenutak kada su nam zatvorili halu u Novom Sadu. Bili su primorani da putujemo za Beograd i treniramo tamo svaki dan, prošlo je tri meseca. Žao mi je što se etapa nije završila kako je planirano. Ne zbog uloženog truda već zbog osećaja zadovoljstva i ljubavi zbog koje sve i radim.

Narednih dana bi Ivana trebalo da zna više o stepenu povrede. Ona je na treningu osetila bol u zadnjoj loži na levoj, odraznoj nozi.

Kako god – ovo nije kraj, ja se nadam da sutra kada budem otišla da snimim, da neće biti mnogo strašno i da ću biti sposobna da se vratim na treninge. Već ukoliko sutra… Pripreme za Japan ostaju iste, početkom maja me čeka prvi miting Dijamantske lige. Najveći cilj mi jesu OI, jer to su moje poslednje olimpijske igre. Sve što radim podređeno je tome, želim da budu najbolje do sada.

Za kraj naša najbolja atletičarka je svima želela da da jedan savet.

– Nikada ne živite za tuđa mišljenja, a kamoli da od njih zavisite ili da utiču na vaše raspoloženje. Verujte u ono što imate u sebi, radite na sebi, to nikada nije bačeno vreme niti protraćen trud. Fokusirajte se na no što volite, budite istrajni u tome. Ja ću nastaviti da radim ono što najbolje znam, nekad sa uspehom nekad sa manjim uspehom. Kretanje je najbitnije, i sve staje samo kada mi stanemo. Hvala svima na podršci, obavestiću vas kako treja oporavak. Obratiću se i posle Olimpijskih igara da sumiramo utiske – zaključila je Ivana Španović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike