Buduće mame za 24sedam: Jedva čekamo da se ortaci rode

04.11.2020

19:01 >> 13:13

0

Naše odbojkašice Stefana Veljković Lisinac i Bojana Drča uživaju u drugom stanju

Buduće mame za 24sedam: Jedva čekamo da se ortaci rode
Copyright MN Press

Navikle su nas naše odbojkašice da ih gledamo kako osvajaju prvenstva, pobeđuju velike rivale, bore se za svaki poen, pevaju himnu na postolju, plaču od sreće, uživaju i raduju se svakom trijumfu ostvarenom u dresu sa grbom Srbije. Međutim, ovog puta priča o Stefani Veljković Lisinac (30) i Bojani Drči (32) nema kao centralnu temu njihove podvige na terenu, već govori o pripremi za najvažniju životnu ulogu – roditeljsku.

Nekada su zajedno igrale u Crvenoj zvezdi, uspešnu saradnju su nastavile u reprezentaciji, a sada razmenjuju malo drugačija iskustva i jedva čekaju da postanu mame. Za nekoliko meseci na svet će doći dva dečaka, a Stefana i Bojana im već predviđaju čvrsto i lepo prijateljstvo.

Pročitajte još: Vasa Mijić za 24sedam evocira uspomene na najveći uspeh srpske odbojke

Sećam se kad mi je Stefana javila da je trudna, baš sam bila srećna zbog nje. Poslala mi je sliku i napisala da je zovem da idemo zajedno u park – uz osmeh je počela priču Bojana Drča za 24sedam. – Ja sam malo ispred, ušla sam u sedmi mesec i trebalo bi krajem januara da se porodim, a ona u februaru.

Stefani je veoma drago što ima drugaricu koja će u isto vreme postati majka.

Što kaže Bojana biće ortaci od rođenja. Ja sam sad u Italiji, ali kad se vratim u Srbiju očekujem da krenemo zajedno u one školice za trudnice, ako budu radile zbog korone. Super je što možemo da pričamo o svemu, drago mi je što u ovome nisam sama. Ispada da ćemo sve dečake roditi, posle moramo da im tražimo drugarice.

Instagram Bojana Drča

Obe su saglasne da su im se životne navike znatno promenile, ali da se ne osećaju kao da su u “drugom stanju”. Bojani veliku pomoć pruža suprug Luka, bivši košarkaš, sa kojim je u braku od jula 2018.godine, dok Stefana vreme provodi sa Srećkom u Italiji, našim odbojkaškim reprezentativcem za koga se udala ovog leta.

Stvarno nisam imala ni mučnine, samo mi raste stomak, ali se sasvim normalno osećam – kaže Bojana. – Deset godina nisam bila u ovom periodu u Beogradu, tako da uživam u svemu. Živim napokon sa Lukom, lepo nam je. Viđam se sa bliskim ljudima, šetam po gradi, po prirodi, čuvam se od korone. Trudim se da na najlepši način iskoristim slobodno vreme.

Njena koleginica kao jedini problem navodi izbor odeće.

– Nema nikakvih nus pojava, tako da sam baš nirvana, opuštena potpuno – pojašnjava Stefana. – Osećam da se beba pomera, ali kod mene nema promene raspoloženja. Možda je samo čudno bilo što sam se rasplakala kad smo Srećko i ja gledali neki Dizni crtani film, a ništa nije bilo tužno. Možemo to da pripišemo trudnoći. Jedino što me nervira je što uglavnom moram da idem u trenerci, jer me sve ostalo steže, pa onda teško mogu da se sredim za neke prilike. Ali, dobro.

Bojana Drča, nekada Živković, prošle godine je napravila pauzu u reprezentativnom dresu, a ove godine zbog trudnoće nije došla ni na početak priprema koje su bila na programu u junu.

– Baš tad sam i saznala na kućnom testu da sam u “drugom stanju”. Čekala sam onda da mi doktor potvrdi da je sve u redu, pa sam onda javila selektoru Zoranu Terziću. Pozitivan je bio skroz, obradovao se baš.

Stefana je za razliku od Bojane došla na okupljanje, ali je ubrzo prestala sa treninzima.

Meni je čak rekao Terza da mi je bilo i vreme – nasmejala se glasno naša odbojkašica. – Osetila sam odgovornost da prvo njemu javim, ipak sam dugo tu u reprezentaciji. Mnoge stvari se menjaju posle ovoga, tu su velika takmičenja naredne godine, tako da mi je bilo bitno da sve zna. Brinula sam kako će odreagovati, a zapravo nije bilo potrebe. Divna je vest da će neko postati majka, pa je bilo i logično da se čovek obraduje.

Pročitajte još: Odbojkašice donele bronzu u Beograd, Hena ponovo najbolja

Instagram Stefana Veljković Lisinac

Bojana ima iskustva sa decom, jer njena sestra ima sina i ćerku, koji mnogo vremena vole da provode sa tetkom.

– Njih dvoje su presrećni, željno čekaju da se beba rodi. Ja stvarno volim decu generalno. Bila sam neodlučna da li da ove godine imamo dete i odlučili smo da tako bude. Mogu sebe da zamislim kao majku… Stvarno sam to želela i jedva čekam da dođe na svet. Imam neki poseban osećaj, nije moguće da se opiše rečima. Poljavljuje se taj roditeljski instinkt i uzbuđena sam. Ova sezona je ispala potpuno čudna zbog korone, sve je nekako neizvesno, tako da je možda i najbolji period za pauzu. Izabrali smo dobar tajming. Ne znam kako bi mi bilo da igram sada.

Stefana je u Italiji veoma aktivna, jer se veoma dobro oseća.

– Mi smo godinama navikli na isti ritam, trening, utakmica, putovanje… Sad je drugačije, a ja bih non stop nešto radila. Te sređujem, te brišem, te sklanjam po kući. Nedostaju odbojka i svakodnevne obaveze, ali je super kad pomislim da ne treba da navijam alarm za sutra zbog treninga.

Iako je samo dve godine mlađa od Bojane, Stefana je na vest o trudnoći regovala na smešan način.

Neobično mi je bilo, prvo nekako šokantno, jer sam bila u fazonu: “Pa ja sam još mala”. I onda mi ljudi objašnjavaju: “Stefana, ti imaš 30 godina”. Brzo su prošle ove sve godine, pa mi je neverovatno da sam već zrela žena. Kad je prošlo nekoliko meseci naravno sve je došlo na svoje. Sve je lepši i lepši osećaj kako se približava taj dan. Nekad se ponašam najnormalnije kao da nisam trudna, a onda dođu trenuci kad me obuzme tako neka bezgranična ljubav. Bude mi onako “vau”.

I jedna i druga kažu da im je život veoma olakšan jer ga dele sa ljudima koji su iz sveta sporta.

Luka je uz mene bio uvek, i kad su lepi i kad su teški trenuci – priča Bojana. – Zna da me pohvali, ali i da me kritikuje kada je to potrebno. Mnogo je veće razumevanje kada ste iz istog sveta. Život žene sportiskinje nije ni malo lak, tako da je veoma bitno što imam njega koji sve shvata i razume.

Srećko i Stefana igraju na istoj poziciji – srednjeg blokera i oboje su veoma dominantni u svetskoj odbojci.

– Bili smo razdvojeni jedno vreme, jer je on ranije otišao u Italiju. Pa kad mi je prvi put uživo video stomak, bilo mu je skroz čudno. Zanimljivo je da se sad beba pomeri, čim on dođe da pomazi stomak. Već se njih dvojica vole. On nema nikakav strah, opušten je i oboje jedva čekamo da postanemo roditelji. Morao je da bude više puta u karantinu, bio je i pozitivan na koronu, pa smo se letos na brzinu venčali. Čekaćemo pravi trenutak da sve to napravimo kako smo zamislili. Slavlje će biti super, sa sve našim detetom. Čudna je ova godina zbog korone, ali zbog venčanja i bebe pamtićemo je po lepom.

MN Press

Dizač našeg nacionalnog tima nije sigurna kako će dalje teći njena karijera kada dobije dete.

– Svi kažu da se život potpuno promeni, postaneš posvećen nekim drugim stvarima. Ne želim ništa da forsiram i stvarno ne mogu 100 odsto da garantujem da ću se vratiti i igrati odbojku. Luka radi u Beogradu, ne bih želela da se odvajamo više. Ako budem imala želju da igram, ja ću nastaviti. Nisam načisto. Ne mogu da kažem ni da ću se vratiti, ni da neću, jer ne znam šta će mi tada biti prioritet. Videćemo.

Stefana je nešto sigurnija u povratak.

– Iz ove perpektive mislim da ću ponovo igrati, jer je ljubav prema odbojci stvarno velika. Ja sam takve građe – da mogu brzo da se vratim u formu. Ali opet ovo mi se dešava prvi put u životu, pa neću ništa da garantujem. Sigurno će onda biti teže da se ostavi dete… Ja sam njega želela, znam da je ogromna odgovornost. Želim da ga vaspitam, da bude srećan i voljen. Ne bih da ga čuvaju dadilje, bake i svi ostali. Želim da mi budemo s njim. S druge strane, mlada sam, imam 30 godina, jesam mnogo toga osvojila i postigla u odbojci. Ali, željna sam još uspeha. Imam ogromnu želju da napravimo dobar rezultat naredne godine na Olimpijskim igrama i posle na Evropskom prvenstvu u Beogradu. Ako sve bude kako treba, nadam se da ću i tad biti tu – zaključila je Stefana Veljković Lisinac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike