Odbojkašice donele bronzu u Beograd, Hena ponovo najbolja

10.10.2020

16:45 >> 16:56

0

Autor: M. Rogač

Kadetkinje Srbije doputovale sa Evropskog prvenstva

Odbojkašice donele bronzu u Beograd, Hena ponovo najbolja
Copyright CEV

Kadetska reprezentacija Srbije stigla je u Beograd sa Evropskog prvenstva, na kome je našim devojčicama oko vrata zablistala bronzana medalja. Ekipa koju vodi selektor Jovo Caković u duelu za treće mesto savladala je selekciju Italije – 3:1 (22:25, 25:16, 25:18, 25:20).

Zlato je na takmičenju u Podgorici pripalo Ruskinjama, a srebro nacionalnom timu Turske. Mlade dame koje su branile boje naše zemlje su u grupnoj fazi zabeležile tri pobede protiv Poljske, Rumunije i Belorusije, jedini poraz doživele su od novih šampionki.

Sa skorom 3-1 su ušle u polufinale sa druge pozicije, a tamo ih je sačekala motivisana Turska, koja im je nanela drugi poraz.

CEV

Podigle su se u meču za bronzu – a predvodila ih je sjajna Una Vajagić sa 20 osvojenih poena. Odličnu partiju pružila je i Hena Kurtagić, koja je u pobedi učestvovala sa 17 poena, od čega čak 10 blokova. Ona je na kraju zauzela mesto i u idealnoj postavi – proglašena je za najboljeg blokera Evrope u svojoj generaciji (2004). Uzdanica TENT-a je istu nagradu nedavno osvojila i na Evropskom prvenstvu za juniorke u Zenici (2002.godište), a sada je blokersku dominaciju samo potvrdila…

Želela je samo peticu iz fizičkog, a završila u reprezentaciji

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike