Iranska rukometašica traži azil u Španiji: Kod kuće muškarac sme da bije ženu jednom godišnje! (VIDEO)

19.12.2021

08:07

0

Autor: 24sedam

Reprezentativka odlučila da se ne vrati u domovinu sa Svetskog prvenstva i podigla veliku prašinu u svetu

Iranska rukometašica traži azil u Španiji: Kod kuće muškarac sme da bije ženu jednom godišnje! (VIDEO)
Šagajeg Bapiri Shaghayegh Bapiri - Copyright Twitter/mina bai @bai_mina

Veliki skandal potresa Iran i ceo rukometni svet nakon odluke reprezentativke ove države da se ne vrati u domovinu sa Svetskog prvenstva.

Šagajeg Bapiri (30) zatražila je azil u Španiji, a u intervjuu za Voice of America (VOA) ispričala zbog čega je donela takvu odluku.

 

 

U najkraćem, zaprepašćujuće... Ova rukometašica je objasnila u kakvom su položaju žene u Iranu, kakvi zakoni vladaju i u ženskom sportu, pa istakla da će njena porodica sada platiti 35.000 dolara jer je to garancija da će se svaka sportistkinja vratiti u domovinu.

- Da nema toga nijedna naša rukometašica se ne bi vratila u državu. Odbila sam da se vratim jer se tamo događaju stvari koje su toliko loše da se ne mogu prihvatiti - rekla je Bapiri, pa pojasnila:

 

 

- Daću vam primer, naša prva utakmica sa Rumunijom. Protivnica mi je slučajno skinula hidžab sa glave. Ne možete ni da zamislite kako se direktor reprezentacije ponašao prema meni zbog toga. Ne želim to da prihvatim i zato ostajem u Španiji.

 

 

A onda je izašla iz okvira sporta i ispričala kako žene generalno žive u Iranu.

- Mi patimo, u našem društvu postoje ogromne razlike između muškaraca i žena. Moju komšinicu je redovno tukao muž, a kada je konačno skupila hrabrost i podnela tužbu, sudija joj je rekao: "Gospođo, u Iranu muž ima pravo da vas bije jednom godišnje!". Posle takvog odgovora odustala je i od razvoda, i od advokata. Od svega...

Šagajeg Bapiri ostala je u Španiji u potrazi za nekim boljim životom, i, kako kaže, sigurna je da može da nastavi sa životom i igranjem rukometa bez pritiska i problema.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike