Zlatne rukavice ostale u Srbiji: Nina i Nenad potukli konkurenciju

19.12.2021

06:47

0

Autor: 24sedam

Tradicionalno takmičenje održano 64. put po redu, a Loznica uživala u sjajnom boksu

Zlatne rukavice ostale u Srbiji: Nina i Nenad potukli konkurenciju
Copyright TANJUG/AP Photo/Frank Franklin II

Srpska olimpijka Nina Radovanović i njen kolega po sportu, naš odlični bokser Nenad Stojanović osvajači su Zlatne rukavice!

Tradicionalno takmičenje održano je po 64. put, domaćin je bila Loznica, a sjajni i kvalitetni mečevi mogli su se pratiti i putem Arena figth televizije. Jovanović je u finalu savladao Rusa Sergeja Zubkova, dok je Radovanovićeva u finalu bila bolja od Zlatislave Čukanove iz Bugarske.

Priznanje najboljima uručili su legendarni šampion Mirko Puzović i osvajač bronzane medalje za Srbiju na nedavnom šampionatu sveta u Beogradu Vladimir Mirončikov.  Najbolji domaći bokser je Sadam Magomedov, a najbolja domaća bokserka Milena Matović.

Najbolji tehničar turnira je Seidi Nazif (Srbija), Anđom Agejev (Rusija) je najbolji strani takmičar, a najborbeniji par su Timir Galanov (Srbija) i Kiren Mekdonald (Engleska). Najbolja tehničarka je Bugarka Melis Jonuzova, najborbeniji ženski par su Milena Matović (Srbija) i Išrak Šaib (Alžir), a najbolja strana takmičarka Alžirka Imane Kelif.

Zlatne medalje za Srbiju osvojili su Omer Ametović, Tikir Galanov, Sejdi Nazif, Nenad Jovanović, Aleksa Marković i Sadam Magomedov, odnosno Nina Radovanović, Sandra Maran, Jelena Zekić, Natalija Šadrina i Milena Matović.

Specijalna priznanja dobili su Mujo Bajrović, legendarni bokser, Slaviša Čurović, glavni urednik kanala "Arena Fight", Aleksandar Rismić, predsednik BK Loznica i dve legende lozničkog boksa Raša Bojanić i Dragan Durunga Vasiljević.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike