Zlatni orao skuplji pet puta! Mnogo veće nagrade za pobedu na Četiri skakaonice

11.12.2021

08:05

0

Autor: 24sedam

Ako jedan takmičar trijumfuje u sva četiri grada i u kvalifikacijama može do zarade od oko 150.000 evra

Zlatni orao skuplji pet puta! Mnogo veće nagrade za pobedu na Četiri skakaonice
Copyright Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Ruska salata, sarma, pečenje, okićeni izlozi i ulice, lampice po kućnim zidovima, jelke sa ukrasima... Znamo - blizu je Nova godina.

Za kompletan ugođaj dobro bi došlo i lepe beline snega poslednjih dana decembra i prvih januara, ali i ako ga ne bude napolju biće ga u unutra. Na televizorima.

Ono što praznične dane čini tako posebnim i čarobnim, pored nabrojanog gurmanluka i šarenila, svakako je koncert u Beču, ali i nezaobilazna turneja Četiri skakaonice. Ma nema ništa lepšre nego uz neki topli napitak slušati ono škripanje snega pod skijama i gledati hrabre momke kako skaču i lete.

Kako svake, tako i ove godine, vrhunski sportisti takmičiće se za ulazak u istoriji i pobedu na Novogodišnjoj turneji, a ovog puta ima veći motiv za pobedu.

Tanjug/Hendrik Schmidt/dpa via AP
 

I to pet puta veći motiv. Tačno za toliko je povećan nagradni fond, koji sada iznosi 400.000 švajcarskih franaka!

Ovo praktično znači da bi jedan skakač ukoliko trijumfuje u sva četiri grada, a uz to bude najbolji i u kvalifikacijama, na računu mogao da računa na više od 150.000 "švajcaraca", ili, da bude lakše nešto manje od 150.000 evra.

- Odlična je stvar što počinje nova era nagradnog fonda baš na 70. izdanje turneje i što pobednika Četiri skakaonice možemo da nagradimo mnogo bolje za njegove čarobne nastupe - rekao je predsednik Organizacionog odbora turneje Peter Krujer.

 

 

Turneja će, kao i uvek, početi skokovima u Oberstdorfu 29. decembra, a nemački deo kulminiraće 1. januara u Garmiš Partenkirhenu. Sledi selidba u Austriju i skokovi 4. januara u Insbruku, te 6. u Bišofshofenu.

Zlatnog orla je prošle sezone osvojio Poljak Kamil Stoh i stigao do treće titule na prestižnoj turneji. Najuspešniji su legendarni FInac Jane Ahonen sa pet naslova i Nemac Jens Vajfslog sa četiri.

U istoriji se samo tri puta desilo da isti takmičar pobedi u sva četiri grada. Pre 20 godina to je uradio Sven Hanavald iz Nemačke, već pomenuti Stoh je stigao do "pokera" u sezoni 2017/18, a godinu dana kasnije isto je uspeo i Japanac Rjoju Kobajaši.

Od ove godine motiv za ovo veliko dostignuće je mnogo, mnogo veći, pa verujemo da nas očekuju više nego uzbudljivi praznični dani.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike