Fetel podelio svet Formule 1: Ne bih voleo da Hamilton pobedi, moj heroj je Mihael Šumaher!

11.12.2021

06:23

0

Trka u Abu Dabiju biće odlučujuća u borbi za šampionsku titulu u Fromuli 1

Fetel podelio svet Formule 1: Ne bih voleo da Hamilton pobedi, moj heroj je Mihael Šumaher!
Copyright Profimedia

U nedelju se u Abu Dabiju vozi poslednja trka Formule 1 u sezoni, jednoj od retkih u novijoj istoriji, kada šampion nije poznat do poslednja 52 kruga.

Holanđanin Maks Ferstapen i sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton u poslednju trku ulaze sa podjednakim brojem bodova, 369,5 bodova, te je jasno kakva ans drama očekuje.

Ukoliko trijumfuje Britanac, biće to nova istorija, obzirom da će tako srušiti rekord Mihaela Šumahera.

Uoči odlučujuće borbe, bivši svetski šampion u Formuli 1, Sebastijan Fetel je istakao kako ne bi voleo da Hamilton slavi zbog svog idola Mihaela Šumahera.

- Moj heroj u dečačkim danima bio je Mihael Šumaher. Tako da je očigledno da ne želim da Luis pobedi u nedelju. Šta god da se desi, Mihael će za mene biti najbolji vozač svih vremena – rekao je Fetel.

Ipak, on ističe da su obojica vozača imali fenomenalnu sezonu.

- Istina je da su obojica imali sjajne sezone i da u poslednju trku ulaze sa prilikom da osvoje šampionat jer to obojica i zaslužuju. Luis može da osvoji još titulu, dve ili tri, možda i pet, ali to neće promeniti ništa za mene. Iako se dobro slažem sa Lusiom, nešto u meni kaže da želim da Mihaelov rekord ostane u životu. Ipak, misli su mi čiste u smislu toga da mogu da kažem, neka bolji pobedi - dodao je Fetel.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike