Hrabre Srpkinje željne pobeda: Sve zavisi od nas na Svetskom prvenstvu!

02.12.2021

16:58

0

Jovana Kovačević je u razgovoru za 24sedam iznela očekivanja pred start Svetskog prvenstva

Hrabre Srpkinje željne pobeda: Sve zavisi od nas na Svetskom prvenstvu!
20210421ivSrbijaSlovacka26 - Copyright MN Press

Rukometašice Srbije u petak otvaraju nastup na Svetskom prvenstvu u Španiji. Podmlađeni sastav ekipe predvođen selektorom Urošem Bregarom, pokušaće da popravi rezutat sa prethodnog šampionata, kada su bile šeste, a jedna od uzdanica na tom putu je bek Jovana Kovačević.

U razgovoru za 24sedam, rukometašica rumunske Glorije, istakla je da nijedna ekipa nije nepobediva, ali i da sve zavisi od igre Srbije.

- Danas svi igraju rukomet, nijedna reprezentacija nije nepobediva. Sve je do nas. Do naše odbrane. Trenutni cilj je da prođemo grupu, a posle toga ćemo zacrtati sledeći. Utakmica za utakmicom. Očekivanja su takva da damo sve od sebe, da se borimo do kraja, da se oseti želja i energija za pobedom - kazala je Jovana na početku razgovora.

Srbija nastupa u grupu B, koja je smeštena u Liriji, a rivali su Poljska, Kamerun i Rusija. Sve u svemu, dobro poznati, neugodni rivali.

- Grupa nam je poznata kada pričamo o Poljskoj i Rusiji. Igrali smo sa njima i znamo šta možemo da očekujemo. To su ekipe koje se bore do poslednjeg minuta. I nikad nije lako igrati protiv njih. Poljska je reprezentacija sa jakim karakterom, slične su nama. Igra im se zasniva na bekove koji šutiraju spolja i igru dva na dva sa pivotmenom.

Rusija je reprezentacija koja je uvek na prvenstvima jedna od favorita. Reprezentacija koja je imala dosta uspeha u prošlosti, ali su se oni kao i mi podmladili. Igraju jaku odbranu i dosta trče. Verujem da ćemo biti dovoljno koncentrisane i spremne pred svaku utakmicu. Moramo da pokazemo naš karakter, da nije lako da se igra protiv Srbije. Verujem u našu energiju i da ćemo dati sve od sebe.

MN Press
 

 

-  Sinoć smo ovde u Španiji imali prvi trening. Još uvek je pod znakom pitanja nastup Jovane Kovačević I Kristine Liščević. Uradićemo još neke kontrolne testove za njih i onda ćemo napraviti ekipu za sutrašnju utakmicu - kazao je ranije danas selektor Bregar

U odnosu na prethodno Svetsko prvenstvo, sada su u ekipi i neka nova imena. Doduše, reč je o igračicama koje su već sa timom duži period, ali među njima ima i debitanata, pa ćemo tako u Španiji u nacionalnom dresu, prvi put na velikoj svetskoj smotri gledati i 12 novih imena.

- Dosta se ekipa promenila u odnosu na prošlo okupljanje. Došla je nova energija i nove mlade devojke. Super su se uklopile. Nije im lako na početku, bila sam u toj koži pa znam kako je, ali se trudimo da uvek mogu da računaju na nas. Pomažemo im u svakom trenutku - istakla je Jovana, te se osvrnula na svoju sadašnju ulogu.

- Sada sam iskusnija i preuzela sam ulogu da pomognem novim devojkama da se što brže uklope u novi sistem - navela je ona.

Grupa B

3. decembar u 20:30    SRBIJA – POLjSKA

5. decembar u 20:30    SRBIJA – KAMERUN

7. decembar u 20:30    RUSIJA - SRBIJA

Pored novih igračica, novu energiju uneo je i selektor Uroš Bregar.

- Trener je doneo novu energiju i novi sistem koji smo prihvatile u aprilu i sada smo nastavile da radimo na njemu i da se uigravamo. Trudi se dosta da nam do detalja približi svakog protivnika da budemo sto bolje na terenu i da znamo šta nas čeka - zaključila je Jovana Kovačević u razgovoru za 24sedam.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike