Božanstveni kraj „božanstvene“! Legendarna Italijanka trijumfalno „otišla u večnost“! (FOTO)

01.12.2021

20:59

1

Autor: 24sedam

Federika Pelegrini stavila tačku na impozantnu karijeru

Božanstveni kraj „božanstvene“! Legendarna Italijanka trijumfalno „otišla u večnost“! (FOTO)
profimedia-0645704675 - Copyright Profimedia/Photo by Andre Weening/Orange Pictures

Plivački svet se poklonio Federiki Pelegrini. Legendarna italijanska šampionka odlučila je da stavi tačku na impozantnu karijeru, onako kako će ostati upamćena – pobedom u poslednjoj trci na 200 metara slobodno u Ričoneu.

„Božanstvena“ nije krila suze pre nego što je krenula u poslednju trku, koju je završila uz ovacije i počasni skok u bazen zajedno sa predsednikom Olimpijskog komiteta Đovanijem Malagom, koji je u vodi završio u „punoj opremi“.

- Ova trka ne sme se posmatrati kao tužan trenutak, iako razumem da tako na neki način svi gledamo. Ovo je priznanje njene veličine – kazao Malago.

Pelegrini (33) je na poslednjim održanim Igrama u Tokiju, uz osvajanje zlatne medalje, ušla u istoriju kao prva plivačica koja se kvalifikovala u peto olimpijsko finale u pojedinačnoj konkurenciji.

U penziju je otišla kao šestostruki svetski šampiona na 200 m i 400 m slobodnim stilom i kao jedini plivač, u muškoj i ženskoj konkunrenciji, koji je osvojio osam uzastopnih medalja na SP u istoj disciplini (200 m slobodno).

Takođe, „božanstvena“ je prva ženska olimpijska šampionka u istoriji italijanskog plivanja i jedina italijanska plivačica koja je postavila svetske rekorde u više od jedne discipline.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike