Predsednik Vučić ugostio bronzanog boksera: Medaljom ste Srbiju vratili na svetsku scenu (FOTO)

09.11.2021

14:10

0

Autor: 24sedam

Delegacija Bokserskog saveza u predsedništvu

Predsednik Vučić ugostio bronzanog boksera: Medaljom ste Srbiju vratili na svetsku scenu (FOTO)
Tan2021-11-9_112626646_1 - Copyright Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa osvajačem bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u boksu Vladimirom Mirončikovom i delegacijom Bokserskog saveza Srbije, sa kojima je razgovarao o upravo završenom Svetskom prvenstvu, kao i o narednim koracima vezanim za pokretanje Regionalne lige u cilju daljeg unapređenja kvaliteta klupskog boksa.

Predsednik Vučić je čestitao Vladimiru Mirončikovu koji je pod grbom naše zemlje osvojio bronzanu medalju i čiji je uspeh vratio Srbiju na svetsku boksersku scenu. Predsednik je naglasio da je upravo to najbolji primer mladim talentovanim sportistima i budućim šampionima da se što više angažuju u ovom sportu.

- Vladimir je pokazao srčanost i izuzetnu energiju u ringu, a ja mu još jednom čestitam na ovom sjajnom uspehu - kazao je predsednik Vučić.

Vladimir Mirončikov je zahvalio na čestitkama i dodao da će svakog dana raditi na novim odličjima.

- Sada slavimo bronzu, već sledeće godine nadam se i zlato sa Evropskog prvenstva. Cilj mi je zlato sa Olimpijskih igara u Parizu 2024., pobedničko postolje i srpska himna - rekao je Mirončikov.

Predsednik je čestitao i predstavnicima Bokserskog saveza Srbije na izuzetno uspešnoj organizaciji Svetskog prvenstva, koje je bilo spektakularno i koje je okupilo neka od najvećih imena svetskog boksa.

Sagovornici su ocenili da je održavanje ovog vrhunskog sportskog događaja umnogome doprinelo afirmaciji boksa u zemlji i regionu, te je konstatovano da je potrebno iskoristiti pozitivni zamah kako bi se nastavilo sa dodatnom promocijom ove plemenite veštine.

Predsednik Vučić je poručio da će država sa svoje strane nastojati da što intenzivnije podrži promociju boksa u finansijskom i organizacionom aspektu.

U tom smislu, sagovornici su se saglasili da je razvijanje regionalne saradnje putem održavanja kvalitetnih klupskih takmičenja i ulaganja u Regionalnu boksersku ligu, jedan od najboljih načina da se kroz sportsku arenu ojačaju duh saradnje i međusobnog razumevanja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike