Kovač sa klupe Srbije odlazi razočaran samo zbog jedne stvari: Čuo sam od igrača, to nema smisla!

23.10.2021

15:03

0

Autor: 24sedam

Doskorašnji selektor odbojkaša o rastanku sa „orlovima“

Kovač sa klupe Srbije odlazi razočaran samo zbog jedne stvari: Čuo sam od igrača, to nema smisla!
20200108vmKovac10 - Copyright MN Press

Za širu javnost pomalo iznenada je došla odluka o rastanku Slobodana Kovača i reprezentacije Srbije. Strateg koji je pre dve godine odveo „orlove“ na krov Evrope u subotu je smenjen sa selektorske funkcije, ali, sudeći po njegovim rečima, takvom odlukom čelnika Saveza nije bio previše iznenađen.

- Da, bio sam na razgovoru sa predsednikom Gajićem. Ova odluka je bila nekako u vazduhu. Čini mi se da je bilo očekivano da podnesem ostavku, što mi nije padalo na pamet. Odluku je doneo onaj ko komanduje, ja ne mogu da utičem na nju – kazao je Kovač za portal „Odbojka-volleyball“.

Mladi strateg razočaran je samo zbog jedne stvari.

- Igrači su mi jutros slali poruke da su videli na sajtovima. Niko iz Saveza me nije zvao da mi kaže odluku. Misim da jedino to nema smisla, jer smo se u prethodnom periodu čuli kad god je bilo potrebno, pa je tako moglo i sada.

U obrazloženju stoji da je „Predsedništvo OSS donelo odluku da ne nastavi saradnju“…

- Sa Odbojkaškim savezom Srbije sam imao ugovor do završetka kvalifikacija za Olimpijske igre, a to je bilo u januaru 2020. Možda je moja greška bila što ga nisam produžio, ali od tada do dan danas radio sam bez ugovora. Kažem opet, nemam ništa protiv odluke, odluku je doneo onaj ko komanduje, samo mislim da je bio red da mene zovu i kažu mi to.

Prokomentarisao je Kovač učinak na klupi Srbije.

- Kao trener sigurno da nisam zadovoljan, da sam uvek hteo bolje. Na poslednja dva takmičenja nismo uzeli medalje, što je istina, ali svi ti igrači su i dalje vodeći u svojim klubovima, što govori kako smo radili. Ne bih samo želeo da se zaboravi da smo na kvalifikacioni turnir za Tokio išli sa nekoliko povređenih igrača, a slično je bilo i u Ligi nacija ove godine. Sa druge strane, pokušali smo kroz određen vid kampova da okupimo što više igrača koji bi trebalo da budu budućnost srpske odbojke - rekao je Boba Kovač.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike