Kakav šok u svetu odbojke, Srbija ostala bez selektora: Bobo, hvala ti i srećno!

23.10.2021

08:56

1

Legendarni odbojkaš nasledio je Nikolu Grbića pre dve godine

Kakav šok u svetu odbojke, Srbija ostala bez selektora: Bobo, hvala ti i srećno!
Copyright MN press / vm

Jedna od onih vesti iz kategorije "kao grom iz vedra neba" stigla je iz sveta odbojke.

Reprezentativci Srbije u odbojci ostali su bez selektora, jer je posle dve godine na toj funkciji smenjen je Slobodan Boba Kovač, nekadašnji reprezentativac i čovek koji je odmah po preuzimanju nacionalnog tima vodio ekipu do evropske titule.

Ove godine očekivanja ipak nisu ispunjena. Reprezentacija Srbije jeEvropsko prvenstvo završila tek na četvrtoj poziciji, a Olimpijske igre gledali smo putem malih ekrana.

MN Press
 

Predsedništvo Odbojkaškog saveza Srbije na redovnoj sednici donelo je odluku da ceh tim rezultatima plati Boba Kovač, koji će napustiti mesto selektora muške seniorske reprezentacije.

Kovač je na klupi reprezentacije nasledio Nikolu Grbića u avgustu 2019 godine, samo nekoliko dana pred početak Evropskog prvenstva na kom će kasnije i osvojiti zlatnu medalju, i na taj način će sebi načiniti najlepši mogući debi na čelu stručnog štaba neke od ekipa.

- Nakon toga, međutim, usledio je neuspeh u kvalifikacijama za Olimpijske igre, u januaru 2020, na turniru koji je održan u Berlinu. Zbog pandemije koronavirusa, to je bilo jedino takmičenje za našu najbolju selekciju u 2020. Ove godine, naša reprezentacija je učestvovala na dva velika takmičenja, bez osvojene medalje. U Ligi nacija zauzeto je šesto mesto, dok je  Evropsko prvenstvo naš tim završio kao četvrti - navodi se na sajtu Odbojkaškog saveza Srbije.

Pored Kovača rad sa mlađim selekcijama (juniori, kadeti, pioniri) u muškoj i ženskoj konkurenciji neće nastaviti dosadašnji selektori.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: A. B.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike