Razočaran sam, ali momci od ovoga više nisu mogli: Selektor Srbije realan posle poraza

19.09.2021

20:46 >> 21:31

0

Odbojkaši ostali bez medalje na EP

Razočaran sam, ali momci od ovoga više nisu mogli: Selektor Srbije realan posle poraza
Copyright MN press / vm

Nije se Evropsko prvenstvo za odbojkaše završilo onako kako smo želeli i kako smo se nadali.

Srbija je izgubila od Poljske sa 3:0 i, kao branilac titule, ostala bez medalje. U dva poslednja meča na Šampionatu rivali su jednostavno bilo bolji i (ili) srećniji u nekim trenucima.

Ono što su izabranici selektora Slobodana Kovača pokazali na parketu jednostavno nije bilo dovoljno za više od četvrtog mesta.

– Da nam je pao teško poraz od Italije u polufinalu – jeste, ali sa druge strane i Poljaci su izgubili nešto što su bili sigurni da će dobiti. Rezultat nije dobar, razočaran sam rezultatom, igrači su se zalagali koliko su mogli u ovom trenutku i to je to – toliko je mogao da kaže Kovač.

Nešto pričljiviji bio je naš libero Neven Majstorović, koji je ocenio da je Poljska zasluženo stigla do bronze.

– Pokušali smo da damo sve od sebe, da obradujemo navijače u Srbiji. Nažalost, nismo uspeli. Imali smo šanse u prvom i trećem setu, nedostajalo nam je koncentracije i ta neka energija koju smo imali na prethodno Evropskom prvenstvu – rekao je Majstorović, pa pokušao da realno sagleda “težinu” četvrtog mesta u Evropi:

pročitajte još:

– U ovom trenutku za nas četvrto mesto nije radost, ali opet, biti četvrti u Evropi u današnjoj konkurenciji, kada je deset reprezentaicja među kandidatima za medalju… Koliko go mi mislili da je ovo loš rezultat, ipak je neka vrsta uspeha.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike