Sve je spremno za boks spektakl, Fjuri večeras završava trilogiju, direktan prenos na Areni

09.10.2021

15:13

0

Autor: 24sedam

Najveća teškaška borba godine je pred nama

Sve je spremno za boks spektakl, Fjuri večeras završava trilogiju, direktan prenos na Areni
Tan2021-10-9_13811907_0 - Copyright Tanjug/(Erik Verduzco/Las Vegas Review-Journal via AP

Treća borba boksera Tajsona Fjurija i Dionteja Vajldera za titulu šampiona teške kategorije u WBC federaciji, zakazana je u subotu, 9. oktobra u Las Vegasu. To je rano jutro po našem vremenu, uz direktan prenos na Arena Fight kanalu.

Prva borba završena je diskutabilnim nerešenim ishodom, iako je Fjuri po mišljenju celokupnog bokserskog sveta u tom okršaju bio bolji. Ipak, drugi meč je pripao Britancu, koji je pred revanš promenio trenera i stil borbe. Umesto da igra na poene kao u prvom susretu, rešio je ovaj put da preuzme sudbinu u svoje ruke i u sedmoj rundi tehničkim nokautom, primorao je stručni štab Amerikanca da ubaci peškir i prekine borbu.

To je bio prvi poraz Vajldera u karijeri, nakon impresivne 42. pobede.

Na "fejs ofu" pred ovaj meč, Amerikanac je obukao crvenu trenerku i u skladu sa garderobom, najavio krv i veliku borbu.

- Šta da kažem što nije več rečeno? Biće rata, spremite se i očekujte sjajnu borbu i moju pobedu. Kao što vidite, obučen sam u crveno i garantovano će biti krvi. Radujem se borbi, vidimo se tamo - rekao je Vajlder. 

Amerikanac je nakon poraza u prethodnoj borbi optužio Fjurija da je imao nešto u rukavicama što je njegov udarac učinilo jačim, a isto je i ponovio pre trilogije.

- On je varalica. To je potvrđeno sa mnogo strana. Ali, nema veze, sve me je ovo učinilo jačim.

Potom se javnosti obratio Britanac, kome se optužbe Amerikanca definitivno nisu dopale.

- Pretukao sam ga u prvoj borbi, a nisam boksovao tri godine pre toga. Pretukao sam ga u drugoj, isto će biti u trećoj, a nek on traži opravdanje. Nesiguran je u sebe, isprana je njegova zaostavština. Vratiće se da radi u lancu brze hrane, jer će samo tamo biti dobrodošao. Može da se zahvali svom treneru što mu je spasio život u prethodnoj borbi - rekao je ljutito Fjuri.

Iz WBC-a je saopšteno da će pobednik borbe Fjuri - Vajlder, morati da brani pojas protiv boljeg iz duela izazivača Dilijana Vajta i Ota Valina, što znači da neće biti još borbe za titulu neprikosnovenog šampiona u teškoj kategoriji.

Sve preostale značajne pojaseve (WBA, WBO i IBF) drži Oleksandar Usik, koji ih je uzeo Entoniju Džošui.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike