Partizan da 54, a Savić 26 golova, to je doktrina srpskog vaterpola: Soro zadovoljan nakon ubedljive pobede Novog Beograda

07.10.2021

14:22

0

Briljantno otvaranje nove sezone prvog favorita za titulu

Partizan da 54, a Savić 26 golova, to je doktrina srpskog vaterpola: Soro zadovoljan nakon ubedljive pobede Novog Beograda
20130601mmSoro - Copyright Foto: Marko Metlas/MN Press

Vaterpolisti Novog Beograda započeli su takmičenje u Superligi Srbije na maestralan način. Neko će reći brutalno, tek Nais je ispraćen kući sa 32:1.

- Nisam zaprepašćen, već sam pre svega zadovoljan odnosom prema utakmici - kaže sportski direktor Novog Beograda Slobodan Soro, a prenosi Tanjug.

- Ovo što se juče desilo je doktrina srpskog vaterpola i meni je drago da je naša ekipa ovako sastavljena pravi predstavnik srpskog vaterpola. Nije to pitanje motivacije, nije potrebno da se momci dodatno motivišu - izjavio je nekadašnji golman Srbije.

Oni treba da znaju šta rade u svakom momentu, u svakom napadu, da tačno rade ono za šta su učeni i trenirani - dodao je Soro.

- Ono što sam uvek govorio jeste da neki naš minimum mora da bude dovoljan za laku pobedu. U mojoj reprezentativnoj i klupskoj karijeri ne znam da li sam gubio više od dva ili tri gola razlike, jako retko. A pobeđivao sam i sa 15 razlike ekipe koje su po kvalitetu bile blizu mojoj.

Soro je istakao da ovako ubedljive pobede dešavaju s vremena na vreme, pogotovo kada se igra za reprezentaciju, gde postoji velika razlike u kvalitetu.

Foto: Marko Metlas/MN Press
 

 

- Podsetio bih na jedan interesantan podatak. Tamo negde 1995. ili 1996. godine Partizan je pobedio Proleter sa 54:1. Današnji selektor Dejan Savić dao je 26 ili 27 golova, ne znam tačan broj, ali suština je u odnosu prema treningu, a kasnije prema utakmici. I onda kada se desi jedno polufinale Olimpijskih igara recimo i kada se gubi dva ili tri gola razlike na nekoliko minuta do kraja, onda kada se vratimo, ljudima ne bude ništa jasno - zaključio je Soro.

U preostalim utakmicama 1. kola Superlige Srbije za vaterpoliste postignuti su sledeći rezultati:

Crvena zvezda - Vojvodina 11:9 (1:1, 4:2, 4:4, 2:2)

Zemun - Radnički 8:20 (2:4, 1:6, 2:4, 3:6)

Valis - Proleter 10:9 (3:3, 3:2, 3:1, 1:3)

Vaterpolisti Partizana i Šapca svoj meč 1. kola će odigrati 20. oktobra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike