Selektor Kovač ljut na Poljake: Užasna organizacija, ne znam da li to rade namerno

17.09.2021

13:53 >> 14:04

0

Srpski odbojkaši spremaju se za kasno polufinale sa Italijom

Selektor Kovač ljut na Poljake: Užasna organizacija, ne znam da li to rade namerno
Copyright MN Press

Evropsko prvenstvo u odbojci ušlo je u samu završnicu. Još polufinale i finale i znaćemo sve.

Reprezentacija Srbije igraće sa Itaijom meč koji osigurava medalju u neobičnom termu, u subotu od 21.00. Biće to jedina utakmica sa tako kasnim početkom na celom turniru.

U prvom polufinalu, u pristojno vreme od 17.30, svoju bitku za finale vodiće domaćin Poljska i Slovenija. I dok iz tima zemlje donaćina EP omalovažavaju rivale i ponašaju se kao da su već skinuli Srbiju sa trona i osvojili titulu prvaka Evrope, njihovi zemljaci iz organizacije prave potpuni haos. Možda je slučajno, a možda i nije…

– Ne znam da li ne znaju da organizuju ili to rade namerno. Promenili su satnicu i stavili da mi igramo od devet sati. Da je u osam mogli bismo da prihvatimo. Ali, šta je tu je. Došli smo do polufinala, dobar je rezultat, možeomo bolje, hoćemo bolje i više – priča selektor Srbije Slobodan Kovač, a prenosi Mozzart sport.

Nije pomeranje satnice jedina zamerka koja se može uputiti organizatorima.

. Poljaci umeju da organizuju, ali ovog puta nije bilo najbolje. Mnogo su velike pauze bile zbog promene gradovai samih utakmica. Ovde smo tri dana bez meča, pa onda igramo dve najvažnije utakmice u dva dana – poručuje Kovač, pa još jednom ističe problem u kasnom početku polufinala sa Italijom:

– Zgusnut je ovaj raspored. Ako imamo utakmicu do ponoći, a treba da spremamo sledećeg protivnika i da održimo sastanak sa igračima… To ne može da se radi ranije, unapred, jer kako da pričam o nekoj sledećoj ekipi ako još nismo napravili korak ka tom protivniku, to jest nismo preskočili prethodnu prepreku.

pročitajte još:

A o samoj utakmici sa Italijom, koja igra odlično na Evropskom prvenstvu, Kovač nema mnogo nedoumica:

– Imaju motiv, ali imamo ga i mi. Nije ni važno ko je s druge strane terena. Zašto ne bismo uz Rusiju i Italiju bili jedina ekipa koja je uspela da dva puta zaredom bude šampion. Imaju Italijani mnogo vrlina, ali imaju i mana. MIslim da ćemo biti spremni, da ćemo dobro pročitati Italiju i ostvariti dobar rezultat.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike