Momci, a sada juriš na finale! Odbojkaši Srbije protiv Italije za sigurnu medalju na EP

17.09.2021

08:43

0

Autor: Milan Nastić

Izabranici Slobodana Kovača veruju da mogu do same završnice šampionata

Momci, a sada juriš na finale! Odbojkaši Srbije protiv Italije za sigurnu medalju na EP
Copyright Profimedia.rs

Odbojakše Srbije očekuju najvažniji meč u dosadašnjem delu Evropskog prvenstva u Poljskoj.

Ulog je ni manje ni više nego finale šampionata, a poslednja prepreka na putu je Italija, sa kojom igraju u subotu (21.00) u Katovicama.

Drugi polufinalni okršaj igraju Poljska i Slovenija i u tom meču apsolutni favoriti su domaćini prvenstva.

Pročitajte još

Uroš Kovačević, jedan od najboljih srpskih odbojkaša ističe da su Italijani umnogme podmadili tim, ali da se radi o odličnim igračima.

– Ovaj tim Italije je generalno podmlađen, sa dosta igrača sam igrao. Zapravo možda više protiv njih. Sa Đanelijem sam igrao u timu, izuzetan je, sjajan igrač. Mikjeleto je fantastičan, mali pod navodima. Ima 19 godina i 215 santimetara je visok (smeh). Ali dobro, to su oni, za respekt. Sigurno da su jako kvalitetan tim, čim su došli do polufinala. Na nama je da pokažemo da smo kvalitetniji i verujem da ćemo to i prikazati koliko u subotu – iskren je Kovačević.

Kapiten Nemanja Petrić, kao i Kovačević, bio je „domaći“ na Apeninima. Nosio je dresove Peruđe, Modene, Milana:

– Jedna nova Italija sa dosta podmlađenim sastavom i sa novim trenerom. Selekcija sa novom, dobrom energijom što su pokazali na Evropskom prvenstvu. Ako tome dodamo rezultat sa Olimpijskim igrama, koji sigurno nisu očekivali, očekuje nas Italija željna uspeha. Pokazali su dobru igru u grupnoj fazi i nastavku. Zasluženo su u polufinalu. Ozbiljan protivnik, iako sa mladim sastavom, imaju iskusnog dizača Đanelija, nekoliko mlađih ali odličnih kao što su Mikjeleto, Lavija, Balazo, novi libero koji je fenomenalan. Očekuje nas teška utakmica u polufinalu. Ali, tu je Srbija, tu smo mi, evropski šampioni i verujem da možemo da se suprotstavimo i pokažemo da vredimo – zaključioje Petrić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike