Sa Zlatibora se vidi Peking: Odličan rezultat Anje Ilić na putu ka Olimpijskim igrama

19.09.2021

14:38

0

Srpkinja blistala u nordijskom trčanju

Sa Zlatibora se vidi Peking: Odličan rezultat Anje Ilić na putu ka Olimpijskim igrama
Copyright Privatna arhiva

Najbolji srpski skijaški klub “Zvezda sa Zlatibora” odrganizovao je ovog vikenda FIS trke pod nazivom Zvezda kup.

Oko 60 takmičara iz deset država (od komšijskih, preko Portugala i Kolumbije, pa sve do Zelenortskih ostrva) takmičilo se u tri starosne konkurencije (do 12, do 14 godina i seniori).

Briljirala je Srpkinja Anja Ilić, koja je trijumfovala u oba dana takmičenja i značajno se približila učešću na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Privatna arhiva

Odatle i ne čudi zadovoljstvo selektorke naše nordijske reprezentaicje Mine Ilić:

– Ostvaren je dobar rezultat. Anja Ilić je zabeležila dve pobede u dva dana i pokazala da joj je mesto na Olimpijskim igrama u Pekingu. I mlađe snage su opravdale ukazano poverenje, pobede druggo dana govore u prilog tome da smo dobro radili tokom leta. Žao mi je što zbog aktuelne sitaucije sa pandemijom nismo mogli da nastupimo u najjačem sastavu. Imamo odlične juniore koji su bili sprečeni da nastupe na ovim trkama. Da nije toga rezultati bi bili još bolji – poručila je srpska selektorka.

pročitajte još:

Pobede drugog dana takmičenja ostvarili su Andrija Toić (do 14 godina) i Anđela Rajevas (do 12) i potvrdili da nordijsko skijanje, iako ne preterano popularno i na pravi način praćeno u Srbiji, ima čemu da se anda u budućnosti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike