Nova stanica u svemiru Tekvondo kluba Galeb: Ovde će se stvarati nove MiIlice i Tijane (FOTO)

19.09.2021

14:16 >> 14:30

0

Maljković, Udovičić, Mali... Podrška našem trofejnom sportu

Nova stanica u svemiru Tekvondo kluba Galeb: Ovde će se stvarati nove MiIlice i Tijane (FOTO)
Copyright

Oni imaju četiri olimpijske medalje, oni su radili u adaptiranoj garaži i adaptiranom skloništu, oni su stvarali šampione. Oni su šampioni!

Oni su Tekvondo klub Galeb. Oni od sada imaju novi prostor za rad. Prostor dostojan šampiona. Prostor u kom će se rađati neke nove Milice Mandić, Tijane Bogdanović i ostali brojni svetski i evropski šampioni.

Pune tri decenije prošle su od “sulude” ideje Dragana Jovića da proda stan i napravi klub. Od ideje koja će za sva vremena promeniti istoriju srpskog sporta. Pune tri decenije “smucanja” po neodgovorajućim, ali prilagođenim prostorijama za treninge. Doslovce 30 godina suza, krvi i znoja.

TKD Galeb

Ali, ko čeka, taj i dočeka. Dočekao je tako i Jović, zajedno sa svojom vrednom ekipom i porodicom, koja najbolja zna šta je sve žrtvovala i istrpela, da se useli u prostor dostojan šampiona.

– Konačno. Posle 30 godina jedan pravi centar. Nisam ja toliko srećan zbog sebe, mnogo bi mi bilo draže da je ovo bilo dok sam bio mlađi, ali opet računam da imam još snage da izvučem jednu, dve generacije koje mogu da kroz ovaj centar dobace kao što su i naši šampioni u onim lošim uslovima. To će da se potre nekako. Imam malo manje snage, ali bolje uslove tako da će biti na istom nivou, skoro sam siguran na OI u Parizu. Ovo je jako dobro za nova pokolenja, nove generacije, imaju jako dobre uslove, koje malo ko ima u Evropi – kaže za 24sedam Dragan Jović Gale, pa dodaje još jednu veliku prednost svoje “nove kuće”:

TKD Galeb

TKD Galeb

– Mislim da ćemo ovim centrom najpre okupiti nove članove. Imamo mogućnosti da primamo mnogo više dece nego do sada. Često smo bili prinuđeni da zatvorimo uopis dece, evo sada je šasna da se novi prijave. Da dođu, probaju naš sport i vide zašto mi uživamo u svemu ovome.

Jano je da Galeta entuzijazam ne napušta, zanima nas da li postoiji i neka vrsta straha od očekivanja javnosti s obzirom da je lestvica postavljena mnogo visoko.

TKD Galeb

U svakom poslu se lestvica diže s vremena na vreme. Ako smo mi ti koji je dižemo, verujem da ćemo znati i da je prebacimo. Drago mi je što se priča da su lestvice postavljene visoko, to znači da stvarno tako izgleda i da je stvarno tako. Mislim da je najvažnije da se ovako radi, ne znam koliko je to visoko, ali je dobro što je vaša ocena da je izuzetno visoko. Ovo je centar u kome niko ne može da se oseća posramljeno. Pola sveta kod nas dolazi na treninge i mislim da će se zapanjiti kad budu videli u čemu vežbamo.

TKD Galeb

Osvrće se Jović na još jednu veliku stvar za srpski tekvondo.

– Želim samo da kažem da će trenažni centar koji će biti namenjen za nacionalne timove u Košutnjaku, koji će do kraja godine bit završen, sigurno biti jedan od najlepših na svetu i to je u stvari suština. Da se iz jakih klubova pravi jak Savez. Svaki klub treba da ima jak centar da bi sutra nacionalni tim mogao da bude pravi, kao recimo španaska fudbalska reprezentacija sastavljana iz Reala, Barselone i takvih klubova.

Imenovao je Jović na svečanosti povodom otvaranja novog prostora za Galeb sportskog direktora Uroša Todorovića i njegovog zamenika Stevana Rašića. Verujemo da to znači da ima kome da ostavi “teret” posla kojim se bavi kada odluči da je vreme za naslednike.

TKD Galeb

– NIkad ništa ne objavljujem a da nisam siguran da može da se uradi. Mislim da će Uroš i Stevan čak i bolje od mene uraditi, zato što sam preokupiran nekim vrhunskim rezultatom, a nemam više snage ni tako malo godina da mogu da pratim sve. Suština sporta je imati nekoga ko može da vas nasledi, vaše znanje, vaš put i vašu ideju, pa čak i da bude bolji. U borilalčkom sportu kažu da učenik mora da bude bolji od trenera. Sad pošto za mene kažu da sam jedan od najboljih trenera na svetu, ja moram da napravim bolje trenere od sebe.

A u to kako izlgeda novi prostor TK Galeb mogli su da se uvere i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik OKS Božidar Maljković, generalni sekretar Đorđe Višacki, ministar finansija Siniša Mali, predsednik Tekvondo Asocijacije Srbije Dejan Burčul i brojni prijatelj kluba.

TKD Galeb

TKD Galeb

Posebno je lepo bilo videti takmičare, kako one iskusne, tako i one najmlađe u druženju i uživanju sa velikim šampionkama Milicom Đuričić (donedavno Mandić) i Tijanom Bogdanović.

A trening centar… Fenomenalno. Na samom ulazu s desne strane vitrina sa trofejima (samo delić, a opet tako impozantno). a sa desne remek-delo. Vasiona! Planete u svemiru predstavljene kroz uspehe Galebovih šampiona, sa fotografijama, imenima i titulama šampoiona… Zaista sjajna ideja.

TKD Galeb

Pročitajte još:

Put dalje vodi do svlačionica za “dečake” i “devojčice”, sve sređeno i skockano, a na zidu i detlajna pravila za ponašanje u klubu. U sali za vežbanje motivacione poruke svetskih velikana i prazan prostor koji će, koliko već danas, biti ispunjen napornim radom na treninzima, ali i smehom i grajom budućih šampiona o kojima ćemo pisati i pričati.

I nek se o njima piše i priča, samo nek se piše i priča!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike